Na koju od dve stolice će sesti Srbija

0
108

Za Srbiju je najvažnije da ne ostane izolovana sa svih strana NATO državama. Kad se napravi veza između Rusije i Srbije Srbija više nije izolovana sa istoka

Izvor: Dojče vele

Dolazi vreme kad Srbija više neće moći da sedi na dve stolice. Podela između Zapada i Istoka ide toliko da mogu nastati dva odvojena ne samo interneta ili bankarska sistema nego i dva odvojena međunarodna olimpijska komiteta ili da se organizuju dva svetska prvenstva u fudbalu, košarci, rukometu, vaterpolu, odbojci i ostalim sportovima. Jedna međunarodna takmičenja će da organizuju sportski savezi država okupljenih oko Velike Britanije i SAD. Druga međunarodna takmičenja će da organizuju sportski savezi država okupljenih oko Rusije i Kine. Tako bi se organizovala i evropska prvenstva.

Sportska takmičenja koja budu organizovale države slobodnog sveta okupljene oko Rusije i Kine biće tradicionalna – muškarci će se takmičiti protiv muškaraca, žene protiv žena i moći će da se takmiče sportisti koji nisu vakcinisani. Na svetskim prvenstvima koja budu organizovale transhumanističke države Zapada i njihove kolonije, muškarci koji se „osećaju kao žene“ takmičiće se protiv žena u svim ženskim sportovima i svi će morati da budu vakcinisani (i ko zna šta još u budućnosti, npr. takmičenje kiborga…).

Većina država će učestvovati na takmičenjima na kojima učestvuju i sportisti iz Rusije i Kine. Igrači iz Afrike i Južne Amerike dolaziće u ruske i kineske klubove i te lige će postati jače nego one na Zapadu. Drugim rečima, Zapad je želeo da izoluje Rusiju zbog Ukrajine, ali će se sve to završiti tako što će Zapad ostati izolovan od ostatka sveta. Ovog puta, većina ljudi u svetu je na strani Rusije, a ne Velike Britanije, SAD, Nemačke i Francuske. Čak ni na Zapadu nema više tako ubedljive rusofobne i srbofobne većine. Građani evroatlantskih država polako shvataju da su njihovi, domaći političari, mnogo veći problem nego Putin. Na kraju će vladajuća elita Zapada ostati izolovana od sveta.

Da Vas podsetimo:  Političko umijeće – ili ko je glup, a ko pametan?

 

Što se tiče Rusije i Ukrajine, ako Zapad ne želi rat protiv Rusije i ostatka sveta, onda će prestati da šalje oružje ukrajinskim nacionalistima i ubrzo će se završiti vojni sukob u Ukrajini, tj. Evropi. Ukrajinski nacionalisti su u Drugom svetskom ratu bili saradnici nacista, a u okviru SSSR-a stvoreni su od strane kominternovaca. Ukrajina je proizvod nacizma i komunizma. Svako ko poznaje istoriju zna da je Ukrajina stara ruska zemlja, da Ukrajina (pre raspada SSSR-a) nikad nije bila nezavisna država i da većinu stanovništva Ukrajine čine vernici Ukrajinske pravoslavne crkve koja je u jedinstvu sa Ruskom pravoslavnom crkvom. Naravno, Ukrajina danas nije samo ruska zemlja, postoje i Ukrajinci koji nisu nacisti, ali ne žele da žive u Rusiji i zato očekujem kompromise. Očigledno je da Rusija na Ukrajince gleda kao na svoj narod, ali da poštuje i Ukrajince koji ne vole Rusiju, ali nisu nacisti ili globalisti. Zbog toga ruska vojna operacija u Ukrajini ne ide brzo, ruska vojska vodi računa o civilima, o svom narodu sa obe strane granice, inače bi Rusija mnogo brže zauzela Kijev i ostale gradove. Ukrajinski nacisti se povlače na zapad Ukrajine. Pretpostavljam da Rusiju taj deo države ne zanima toliko i da tamo neće slati vojsku. Osim ako Zapad ne nastavi da naoružava ukrajinske naciste a ovi da napadaju Rusiju i krše primirje ili dogovore koji se naprave. Rusija bi onda bila prinuđena da vojno interveniše i na zapadu Ukrajine, ali i protiv Zapada koji se meša u unutrašnje pitanje Rusije. To bi onda bio početak velikog rata u Evropi.

Međutim, sumnjam da će NATO ući u rat protiv Rusije i ostatka sveta zbog Ukrajine. Sad se borba vodi za zapadni deo Ukrajine ili kako da taj deo ostane pod kontrolom Zapada. A pre svega, da Rusija ne ide dalje na Zapad – u granice koje su dogovorene kad se raspadao SSSR ili pre širenja NATO alijanse na istok Evrope. To Rusija zahteva od NATO.

Da Vas podsetimo:  Šta je bilo i šta će biti…

 

Mislim da zahtev Rusije da se i baltičke države i katoličke države Višegradske grupe isključe iz NATO neće biti ozbiljno razmatran, jer to nije u interesu Imperije, ali i zato što te države nisu tražile da izađu iz NATO i građani tih država su mnogo više protiv saveza sa Rusijom, nego građani Ukrajine, zbog lošeg iskustva sa SSSR-om. Ali je i sve manje rusofoba, posebno u državama Višegradske grupe, zato što su ti narodi više tradicionalni, i time bliži Rusiji, kao uporištu tradicionalista. Dakle, mislim da bi Rusija trebalo u ovoj fazi da se fokusira da povrati Ukrajinu ili veći deo Ukrajine, i da ojača savez sa Belorusijom i Srbijom i ostalim pravoslavne državama, u kojima ima više rusofila, nego rusofoba. Rusija može da zahteva od NATO da ukloni rakete i vrati vojnike SAD i Velike Britanije sa zapadnih granica Rusije, ali da zahteva da se Poljska, Češka, Slovačka, Mađarska, Litvanija, Letonije i Estonije isključe iz NATO mislim da u ovom trenutku nije realno, jer to ne žele ni Zapad, a ni ti istočnoevropski narodi.

Da li će Ukrajina postati konfederacija i neutralna, ostaje da se vidi. Sad je jasno da će Rusija kontrolisati Kijev i Odesu, a to znači da je Rusija od sad na granicama Rumunije, tj. Srbiju i Rusiju sad deli Rumunija kao pravoslavna država sa kojom Srbija nikad nije ratovala. Ne znam koliko je realno da se u bliskoj budućnosti NATO povuče iz Poljske, Češke i Mađarske, realnije je da se povuče iz Rumunije, Bugarske i Ceverne Makedonije (iz pravoslavnih država). To je za Srbiju najvažnije – da ne ostane izolovana sa svih strana NATO državama. Kad se napravi veza između Rusije i Srbije – preko Ukrajine, Moldavije, Rumunije i Bugarske (i kopnena veza i veza preko Crnog Mora) – Srbija više nije izolovana sa istoka. U Maloj Aziji kopnenu vezu sa ostatkom Azije seče Turska, ali se to može zaobići morima ili kopnom preko Rusije. Za Srbiju je sad najvažnije da ima direktnu vezu sa Rusijom – da kamioni mogu da prevoze robu preko Rumunije i Ukrajine, da istim koridorima lete avioni, da se povežu telekomunikacije i internet, železnice, itd. Veza sa Rusijom je, dakle, u slučaju eskalacije sukoba sa NATO-om, i veza Srbije sa Kinom i Dalekim Istokom i ostatkom sveta, ako NATO zatvori i Mediteransko more za brodove (robu) pravoslavnih slovenskih država. Iz Rusije preko Ukrajine i Rumunije u Srbiju mogu da stižu sve sirovine koje su nam potrebne za život i rad. Još da se reše problemi između pravoslavnih Slovena i pravoslavnih Grka i blizu smo pravoslavnog slovensko-grčkog saveza (koji bi Grčkoj bio bolja zaštita od Turske, nego NATO).

Da Vas podsetimo:  Da je Alijin sin bio sultan – sve velike vezire Srbe proglasio bi za Bošnjake
Nikola Varagic
Nikola Varagić (Foto: Sonja Rakočević)

Ruska vojska ne može da uđe u Poljsku, kao što je ušla u Ukrajinu. Pomoć ruske vojske ne žele Česi, kao što žele Srbi. Rusija bi trebalo da se posveti najbližim narodima i sa njima stvori takav savez, da i ostale pravoslavne i slovenske države požele da postanu deo tog saveza, da same zatraže da izađu iz NATO. Tome su, pored Srbije, bliže Rumunija i Bugarska, delom i Severna Makedonija i Crna Gora i BiH (zbog RS), nego Poljska ili baltičke države. Rusija ne sme da ponavlja greške carske Rusije i SSSR. Verujem da neće praviti te greške i da će se Rusija više ugledati na Istočno rimsko carstvo, nego na zapadnjačke imperije. Kad Poljaci vide kako Rusi poštuju Srbe ili Bugare, promeniće odnos prema Rusiji. U tom slučaju, sedenje Srbije na jednoj stolici ne bi bilo teško.

autor:Nikola Varagić

https://stanjestvari.com/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime