Na mrežama se pojavila slika žene kako se presvlači u kovid bolnici u Areni i sram bilo svakog ko je dalje deli i lajkuje

0
710
Foto: printscreen

Zamislite situaciju u kojoj ležite u bolnici, plašite se za svoj život jer vas je napao virus za koji niko na svetu nema lek, sami ste jer posete nisu dozvoljene, i onda vas neko slika kako se presvlačite i fotku pusti na društvene mreže da bi vam se pola zemlje smejalo i zlobno komentarisalo. Eto, to se desilo u kovid bolnici u Areni.

Juče se na društvenim mrežama pojavila fotografija žene koja je zbog korone primljena u privremenu bolnicu u Areni. U svojoj improvizanoj sobi, žena je sama i presvalači se. U trenutku kada je ostala sama u brusu, neko ju je slikao i odlučio da sliku objavi. Od klika do klika, naloga do naloga, skoro cela zemlja je videla ovu ženu polugolu.

I kao da je sramota biti u grudnjaku, presvlačiti se kad misliš da niko ne gleda, a nije sramota deliti tuđe fotografije napravljene bez dozvole, najpre su počeli da stižu zlobni i zlurudi komentari. Deo ljudi na mrežama je uz podsmeh komentarisao veličinu grudi ove žene, ali se mnogo veći deo obrušio na njih ne verujući koliko neko može da bude bezosećajan i pokvaren.

Veruje se da je fotografija zapravo skinuta kao skrinšot sa video nadzora koji je postavljen u Areni. Ukoliko se to ispostavi tačnim onda je situacija još gora od toga da je neki perverznjak izvadio telefon i slikao pacijente u bolnici.

U svakom slučaju, ovo je nešto na šta nadležni moraju odmah da reguju, pre svega Ministarstvo odbrane u čijoj nadležnosti je kovid bolnica u Areni. Nemoguće je da je napravljen ovakav sigurnosni propust, bez obzira na vanrednu situaciju u kojoj se sve nalazi zbog korone.

Ova slika je na žalost jedna paradigma odnosa društva u Srbiji prema ženama koje se prečesto tretiraju kao objekti, predmet su podsmeha i predrasuda. Samo pre dva dana na televiziji sa nacionalnom frekvencijom izvređana je novinarka N1 a reakcija vlasti i osuda, osim dve ministarke, je potpuno izostala.

Da Vas podsetimo:  SKANDAL U ARANĐELOVCU – VODEĆI GRADSKI PRIVREDNICI NASELjAVAJU MIGRANTE!

Inače, Arena trenutno podeljena na sobe u parteru – boksove i sobe na trećoj etaži – vip lože. U parteru ima 360 ležajeva, a smeštajni kapacitet vip loža je 150. Sobe na galeriji su uglavnom dvokrevetne, sa kupatilima i imaju kuhinjicu i televizor. U parteru ima 40 boksova sa po devet ležajeva i zajedničkim kupatilom.

Ana Lađarević
Izvor: Noizz.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime