Na putu izdaje prijatelja

0
104

Proigramo li rusku kartu ne samo da ćemo postati moralno nedostojni svake odbrane, nego nam i u vrlo opipljivom smislu možda niko više neće moći da pomogne

Glas Srbije „za“ (Izvor: Snimak ekrana)

Srbija je u Generalnoj skupštini UN glasala za to da se iz Saveta UN za ljudska prava izbaci Rusija – zemlja koja se poslednjih decenija bori za prava Srba aktivnije od same Srbije.

Prošli su izbori i sada se naziru konture očekivane Vučićeve spoljne politike, koja se može svesti na ovo: kome je Srbija prijatelj, tome neprijatelji nisu potrebni.

Ali nema zime: tu je Godfri sa 30 srebrnjaka…

Drama potiče od toga što smo glasanjem simbolički izvršili izbor puta kojim će se Srbija nadalje kretati, i to prvim povodom. Taj povod je bilo moguće eskivirati jer je politički minoran, ali je zato simbolički bio vrlo bitan, posebno na temu ljudskih prava koja je nama bitnija nego bilo kome drugom. Konačno, ne mislim da je u interesu ovog naroda izdaja jedinog prijatelja koga imamo, jedinog faktora koji bar formalno održava Rezoluciju 1244, postojanje Republike Srpske, respektabilnu poziciju SPC, tople radijatore, podnošljive cene goriva a time i svega ostalog…

Proigramo li rusku kartu, pod ucenama svojih vukova u jagnjećoj koži, ne samo da ćemo postati moralno nedostojni svake odbrane, nego nam i u vrlo opipljivom smislu možda niko više neće moći da pomogne.

autor:Dr Dejan Dimitrijević je docent na Prirodnom-matematičkom fakultetu u Nišu

(Fejsbuk profil Dejana Dimitrijevića)

https://stanjestvari.com/

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime