Na Rajcu neobično devojačko veče

0
1040
Milena / Foto:Vlada Ivanović, printscreen(kolubarske.rs)

Pre nekoliko dana, na Rajcu, održano je posebno devojačko veče u dnevnoj varijanti. Vaspitačica Milena Cvetković iz Beograda, želela je da na originalan način obeleži kraj devojaštva i skorašnje venčanje sa Nikolom Đekanovićem, dipl. pravnikom i slikarom iz Beograda.

Iza rajačke devojačke avanture na poletištu palaglajdera, stajali su Milenina majka Mirjana, takođe vaspitačica, i mlađa braća Milan i Marko.

Cvetkovići su od pre dve godine vikendaši na Rajcu. Zaljubili su se u omiljeno izletište mnogih Beograđana, i rešili da dan za nezaborav baš ovde prirede svojoj Mileni.

Zato, ljude koji ih poznaju, nije mnogo iznenadila odluka da Rajac bude mesto gde će Milena uživati sa svojim drugaricama u posebnom danu za svaku buduću mladu.

Venčiće od paprati i cveća plele su devojke i žene od ranog jutra u dvorištu porodice Cvetković.

Milenino devojačko veče na Rajcu / Foto:Vlada Ivanović, printscreen(kolubarske.rs)

Bez šminke, svečanih haljina i potpetica, prelepe devojke krenule su ka vrhu Rajca, u patikama, tako da su mogle da trče rajačkim livadama. Muzika je bila baš prigodna, svečarska, i setna u isto vreme. Merlin, Čola, Bijelo dugme… smenjivali su se na rajačkim pokošenim livadama, pre košenja svojevrsnim trpezama za leptire i pčele.

Zakuska, spremljena sa mnogo ljubavi, predivno aranžirana, poslužena je na malo drugačiji način nego u vreme čuvene Kosidbe. I šampanjac, za koji su se pobrinula „nevidljiva“ braća, kao i za film Mamma mia na velikom ekranu u dvorištu porodice Cvetković, nešto kasnije.

Igrao se i „Moravac“ na Rajcu.

Rajac je još 1963. godine proglašen za predeo izuzetnih odlika, ali je i predeo izuzetne lepote, o čemu svedoče fotografije Vlade Ivanovića.

Sve može imati meru, i mnogo šta može drugačije, originalnije, kulturnije, sa stilom, a dobar primer je ovo devojačko veče, po danu u prirodnom ambijentu.

Da Vas podsetimo:  Srbima ruše temelje: Posle decenija tišine, odgovor dobijaju - guslama
Darija Ranković
Izvor: kolubarske.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime