Na redu je struja…

1
1781

strujeUmesto ispunjavanja jednog predizbornog obećanja, onog o početku izgradnje „Beograda na vodi“, Vlada Srbija je krenula u direktno kršenje drugog.

Tokom predizborne kampanje je govoreno kako poskupljenja struje neće biti. Sada je ploča promenjena. Poskupljenja struje će biti, i to između 15 i 30 posto. Umesto odgovora na postavljeno pitanje, premijer Vučić odgovara da su „u Srbiji najniži režijski troškovi u regionu“. Možda su i plate za toliko niže. Ali, nije o tome ovd e reč. Reč je o grubom kršenju svih predizbornih (i postizbornih) obećanja.

U Priboju se i dalje ne proizvode kamioni za Finsku, smederevska železara nije niti prodata niti je našla strateškog partnera, na Kosovu su ukinuti svi elementi državnosti Republike Srbije, dinar je u slobodnom padu, „Telekom Srbije“ se sprema za prodaju. Dešava se sve suprotno od onoga što je obećavano u kampanji. A to što je obećavano je predizborna kampanja na osnovu koje su birači glasali za vladajuću partiju.

Ako se sada odustaje od predizborne platforme, to je obmana birača i vlast nema neophodan legitimitet. Tako to izgleda u demokratskim i suverenim državama. Nažalost, Srbija odavno nije suverena država, a uz saglasnost zapadnih mentora, uskoro će možda prestati da bude i demokratska. Jer, umesto da brani interese građana, premijer Srbije je postao najglasniji zastupnik interesa MMF-a, EU, Svetske banke u Srbiji. Otuda i kršenje predizbornih obećanja, pa i povećavanje cene struje, uz obrazloženje da je to „tražio MMF“.

Sutra ćemo, uz obrazloženje da to „traži EU“ menjati Ustav i priznati mafijašku državu kosovskih Albanaca, prekosutra uz obrazloženje da „to traži Svetska banka“ prodati u bescenje EPS, a iza toga, kada „to bude zatražio NATO“ ući u ukrajinski sukob na stranu protiv Rusije. Ovo što se danas dešava u Srbiji je opasan proces, koji može ostaviti dugoročne posledice.

Da Vas podsetimo:  Mural Diane Budisavljević svečano predstavljen u Vranju

fsk

1 KOMENTAR

  1. Kakav je narod takva je i njegova vlada. Kada laze narod, zasto tada nebi lagala i njegova vlada koja po savjetu Blera umije sada umiljato da laze. Svi znamo da umiljato jagnje dvije sise sisa, a SRBijanska vlada zbog svoga laganja posisala je ono sto se ne sisa i na Istoku i na Zapadu. Narod je sada napokon shvatio da je svako OBECANJE LUDOM RADOVANJE!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime