Na suđenju Dijani Hrkalović čitane poruke: „Magarčino jedna…“, „Decu ti j****“

0
219

Na suđenju bivšoj državnoj sekretarki MUP Dijani Hrkalović, zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj dok je radila u policiji danas se čita dokumentacija koja se nalazi u dokazima.

Foto: Instagram/dijanahrkalovic

Glavni pretres Dijani Hrkalović nastavljen je uvidom u dokumentaciju, službene beleške, ali i poruke koje se nalaze među dokazima. Na suđenju vladaju mir i tišina, jer se dokumentacija prikazuje na ekranu, a okrivljeni, njihovi branici, tužilac, kao i sudija ne govore mnogo već ćutke prelaze sa jednog dokumenta na drugi, prenosi portal Direktno.rs.

Među porukama koje se čitaju na suđenju su i za javnost od nepoznatih pošiljalaca, s obzirom na to da sudija ne govori ko ih je razmenjivao, a ono što se vidi u njima jeste da se pominje novac, ali i niz uvreda.

„Kakve pare sam ti tražio?“, „Decu ti j****“, „Magarčino jedna“, samo su neke od poruka koje su prikazane na ekranu u sudnici Specijalnog suda.

Branilac okriviljene Dijane Hrkalović prokomentarisao da je „izvršen uvid u dokumentaciju i da je primetio da Dijane nigde nema“, dok se ona nadovezala i prokomentarisala da „nema nigde njenog potpisa“.

Podsetimo, Hrkalović se na teret stavlja da je iskorišćavanjem svog položaja u MUP-u kočila istrage i krivično gonjenje kriminalaca.

Optužnim predlogom Tužilaštva za organizovani kriminal, Hrkalović se tereti za dva krivična dela trgovine uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

Hrkalović se tereti da je 2018. godine naložila da se ne postupi odmah po nalozima sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu i postupajućeg tužioca, koji su tražili da im se dostavi automatska obrada mobilnog telefona Veljka Belivuka, u to vreme okrivljenog za ubistvo Vlastimira Miloševića 30. januara 2017. u Beogradu. Kasnije je Belivuk pravosnažno oslobođen tih optužbi. Hrkalovićeva je sve negirala.

Da Vas podsetimo:  Gde god nadješ zgodno mesto -radnu grupu posadi

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime