Načelnik vodio ženu u Beč o trošku Grada?

0
1206

U junu 2013. godine delegacija niške Uprave za poljoprivredu posetila je Beč, a u kombiju koji je platio Grad Niš bila je i devojka, sada supruga, načelnika te uprave Saše Stojiljkovića, koja inače nije službenik Grada, tvrdi izvor „Južnih vestI“ iz vrha gradske vlasti.

Ivana Nikolić, a sada Stojiljković, bila je u delegaciji iako nije zaposlena u Gradskoj upravi, a izvor “Južnih vesti” tvrdi da je načelnik nju vodio turistički.

Ona nije radila ni u jednoj upravi i načelnik je nju vodio kao privatno lice o trošku Grada Niša – kaže izvor.

2015-09-29_080304
Načelnik sa devojkom/suprugom (desno) u društvu zaposlenih u Upravi; foto: izvor JV

To je dokumentovano i fotografijama na kojima se vidi da je supruga načelnika Stojiljkovića bila sa njim u Beču tih dana, da je prisustvovala i pojedinim sastancima, ali nije poznato u kom svojstvu.

“Južnim vestima” je iz Uprave za finansije potvrđeno da je iz gradske kase za ovaj službeni put izdvojeno više od 300.000 dinara, ali detalje o broju izdatih putnih naloga i spisku putnika, kako tvrde, nemaju.
“Ona je išla sama sa sobom”

2015-09-29_080505
Spisak putnika planiranih za Beč; izvor: Uprava za poljoprivredu

Načelnik Saša Stojiljković kaže da se sa suprugom sreo u Beču tog 26. juna 2013. kada je službeno putovao, ali da ona nije išla sa njim.

Moja supruga, a tada devojka, je u to vreme bila u Beču, ali nije bila sa mnom, nego je bila sama sa sobom. U Beču smo se videli. Mi smo bili svojim poslom, a ona svojim – kaže Stojiljković.

On kaže da to potvrđuje i spisak putnika na kojem se njegova supruga ne nalazi. I zaista je nema na spisku koji je novinarima dostavljen iz Uprave za poljoprivredu, ali izvor “Južnih vesti” kaže da je većnik Jovan Stojković, koji je bio planiran, odustao od putovanja i da je na njegovo mesto „upala“ načelnikova devojka.

Da Vas podsetimo:  Majka bacila svoje petogodišnje dete sa 3 sprata. I to nije najgora vest dana

Većnik nije mogao da putuje zbog problema sa pasošem i ona je ubačena na taj spisak. Otputovala je u istom kombiju sa ostatkom delegacije – kaže izvor iz vrha vlasti.

2015-09-29_080535
Ivana Nikolić na sastanku sa šefom kabineta Andrejevićem (u sredini). Ali u kom svojstvu?; foto: izvor JV

U Beč je pored načelnika, nekoliko zaposlenih u Upravi i njegove žene putovao i tadašnji šef kabineta gradonačelnika Niša Dejan Andrejević i na jednoj od fotografija se vidi da supruga načelnika sedi pored njega.

Stojiljković kaže da je ovaj slučaj istražio i privredni kriminal, ali rezultati istrage nisu poznati.

A. S.

Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime