Izdaja se najbolje završava u mraku

2
1139

aleksandar-vucic-tomislav-nikolicIzjava predsednika Vlade Srbije da oko pregovora u Briselu između Beograda i Prištine javnost Srbije ne mora biti obaveštena već samo ministri, eventualno poslanici, odslikava na kakav i na koji neozbiljan način Aleksandar Vučić pristupa najvažnijem srpskom nacionalnom pitanju a to je problem Kosova i Metohije. Nikom u Srbiji nije poznata politička platforma oko pregovora sa Prištinom i zato je kršenje Ustava Republike Srbije od strane sadašnje vlasti prisutno na svakom koraku.

Svima je poznato da se nacionalna izdaja najbolje završava u mraku kao što su to pokazali dosadašnji pregovori između Beograda i Prištine. Brojni su primeri za to:

1. nedavni prijem Kosova u Međunarodni olimpijski komitet je ostvaren tako što je predsednik Vlade Srbije poslao direktivu Olimpijskom komitetu Srbije da ne pravi problema oko ulaska Kosova u MOK.

2. Odricanje od hidrosistema Ibar-Lepenac koji je na prostoru koji kontrolišu Srbi i koji je u sastavu Elektorprivrede Srbije predstavlja klasičnu izdaju srpskih nacionalnih i državnih interesa. Država Srbija inače je u potpunosti otplatila kredit od 150 miliona dolara londonskom i pariskom klubu gradeći ovaj sistem.

3. Odričući se javnih preduzeća Srbije na Kosovu i Metohiji Vlada premijera Aleksandra Vučića pravi privatnu firmu za naplatu struje Srbima na Kosovu i Metohiji. Pretpostavlja se da će kompanjoni premijera biti vlasnici te firme.

4. Saglasnost Beograda da Kosovo dobije poseban telefonski broj je takođe jedan od primera da u tišini i mraku, bez pristustva javnosti Beograd de fakto gradi još jednu albansku državu na Balkanu.

Nažalost ali je tako, oko ishoda i toka pregovora javnost u Srbiji saznaje preko medija separatističke paradržavne tvorevine u Prištini.
Predsednik Vlade Srbije je takođe obmanuo građane Srbije da je rano za rešavanje konačnog statusa Kosova i Metohije. Ovo tim pre jer već 9. februara 2015. godine nastavljaju se pregovori između Beograda i Prištine. Logički bi bilo da prekid pregovora odlaže rešavanje konačnog statusa Kosova i Metohije.

Da Vas podsetimo:  Zna li Srbija čija je Baranja

Zadnjih godina predsednik Vlade Srbije je govorio da je impresioniran Nemačkom kao državom i Nemcima kao narodom. Građani Srbije bi sigurno voleli da ovom čelniku Vlade uzor bude državnost koju je imao Bizmark ili možda duhovnost i prosvećenost jednog Getea. Nažalost, izgleda da je ovom političaru idol Karl Fridrih fon Minhauzen nemački baron, u svetu poznat po brojnim obmanama i lažima.

U Kosovskoj Mitrovici
09.01.2015. godine

Predsednik pokrajinskog odbora Demokratske stranke Srbije

dr Nenad Kojić

srbinaokup

2 KOMENTARA

  1. Sta jos treba da se desi pa da shvatimo zasto su zapravo dosli (dovedeni) na vlast?
    Ali nece dugo jer Briselu vise ne trebaju jer su usporili svoja obecanja…a moraju da odrade posao.
    Sledeeeeeci !

  2. Nicija sveca ne gori do zore.Secam se Milosevica iz devedesetih,mislio je da ce doveka vladati tada,a sta bi sa njim za deset godina?Srbija je ovo,tu nema vladavine na duze,jedino je to Titu poslo za rukom,ito i njemu teze no sto je mislio.Zato je bolje mladom vucicu da nedira lava (Srbiju) dok spava!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime