Nadica Pejčić, majka, domaćica i humanitarni radnik

0
275
Foto: printscreen

Otkako zna za sebe Vranjanka Nadica Pejčić se bavi humanitarnim radom, a ova majka troje dece i domaćica uvek se rado odazove na svaki poziv za učešće na nekoj od humanitarnih akcija, tada se obično maskira u klovna, batali svoje kućne poslove na neko vreme i odlazi sa ostalim učesnicima akcije da da svoj doprinos.

U ovakvim prilikama ona uvek daje sve od sebe kako bi što više novca bilo prikupljeno za onog u čije ime je organizovana humanitarna akcija. Na visini zadatka bila je i prošle subote kada je učestvovala u humanitarnom bazaru koji je za lečenje jednogodišnje Minje Matić iz Kragujevca, obolele od teške neuromišićne bolesti – Spinalna mišićna distrofija, tip 1, fantastično organizovalo Udruženje “Roditeljstvo plus”.

Foto: printscreen

Ona je i ovoga puta oko sebe okupila najveći broj dece koji su u pratnji roditelja došli da daju svoj novčani prilog za lečenje male Minje. Za uzvrat Nadica je svojom čarobnom rukom oblikovala balone u omiljene figurice iz njihovih crtaća i poklanjala im.

Akciju humanitarne pomoći maloj Minji, Nadica je nastavila sama i ove nedelje na gradskom šetalištu u centru grada gde se uz neizbežne balone i dalje na svoj način druži sa decom i njihovim roditeljima. Ona to čini sa toliko ljubavi i pažnje da joj mnoga deca iz zahvalnosti što im je pričinila toliko radosti sama polete u zagrljaj, kada u znak pozdrava obično priljube svoj nosić uz njen crveni klovnovski nos koga oni naprosto obožavaju .

Za razliku od njih tinejdžeri osim novčanog priloga koji ostave kod nje obavezno sa njom naprave i po neki selfi.

Foto: printscreen

Svima njima Nadica rado izlazi u susret pokušavajući da im predoči koliko je humanost važna u životu svakog čoveka i koliko je važno da i sami učestvuju u ovakvim i sličnim akcijama i zato sve njih isprati rečima:

Da Vas podsetimo:  Znanje je ono što nam niko ne može oduzeti

“Humanosti sam odmalena učila i svoju decu i oni sada kreću mojim stopama. Pmažite drugima u nevolji da bi sutra, ako se to desi i vama mogli da se nadate da će neko vama da pomogne.”

Gordana Nastić
Izvor: Jug media

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime