NAJAVA IZLOŽBE „NOVOSADSKE ULICE“

0
27

Druga izložba fotografija „Novosadske ulice“ biće otvorena, simbolično 9. novembra, na dan ulaska srpske vojske u Novi Sad.

Otvaranje izložbe biće održano u 19 časova, u galeriji Muzeja Vojvodine, u suterenu objekta u Dunavskoj br.37.

Na izložbi će učestvovati mnogi eminentni autori iz Novog Sada, ali iz drugih gradova Srbije koji su proteklih godina boravili u Novom Sadu i snimali ga. Postavku će činiti 67 fotografija od 30 autora.

Selektor ovogodišnje izložbe je kandidat majstora fotografije Foto saveza Srbije Jan Valo, a organizacija izložbe sprovedena je u saradnji sa muzejskim savetnikom Muzeja Vojvodine Darijušom Samijem.

Foto asocijacija Vojvodine je, s obzirom na uspeh prošlogodišnje izložbe, donela odluku da ova izložba postane tradicionalna.

Izložba će biti realizovana uz podršku Muzeja Vojvodine i Uprave za kulturu Grada Novog Sada i biće postavljena do 19. novembra.

TEKST IZ KATALOGA IZLOŽBE

Posmatranje grada sa nekog izdvojenog vidikovca ili prelistavanje fotografija na nekom internet portalu ostvaruje kod gledaoca utisak o poznavanju jednog grada. Veliko je pitanje može li se govoriti o spoznaji ukoliko se ne spustimo na ulice i ne osetimo život koji se na njima odvija.

Novosađani, kao i svi oni koji rado dolaze u naš grad, mogu još uvek da bezbrižno uživaju u životu koji se odvija na ulicama pitomoga grada. Njegov autentični duh još uvek je prisutan na ulicama koje pored prolaznika ispunjavaju brojni svirači, zabavljači, sakupljači, sitni trgovci i prosjaci.

Ulice kojima danas zaljubljeni žure na sastanak dok iz daljine dolaze kola uz uzbunjujući zvuk sirene bile su kulise na kojima su se smenjivali protagonisti viševekovne istorije. Više od njih pamti jedino Dunav…

Sasvim je razumljivo ushićenje koje se oseti na ulicama gradova čije pulsiranje traje kroz hiljadugodišta….Jerusalim, Damask, Rim, Aleksandrija….

Da Vas podsetimo:  Kako pronaći savršen stan za kupovinu Novom Sadu

Privlačnost i nešto što možemo nazvati prirodnim magnetizmom ovakvih mesta su neosporni kao i činjenica da se život na njima neprekidno razvija, cveta i napreduje.

autor teksta:Darjuš Samii

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime