Najava skupa – Savski kej po meri građana, nedelja 06 oktobar, 12h, Teatar na Savi…

0
877

Poštovani,

U septembru 2018. Goran Vesić je izjavio da Savskom keju u zaleđu novobeogradskih blokova predstoji rekonstrukcija po ugledu nu na Savapromenadu.

Kod Savapromenade je 80% površina pod betonom, a na Savskom keju je 80% travnih površina. Kod Savapromenade se stabla sade u kadice u kojima se dave pri većim kišama, na Savskom keju stabla niču iz zemljišta.

5823 građana je od nadležnih službi gradske vlasti peticijom zatražilo razvoj Savskog keja u skladu sa željama građana. Kao i da proces donošenja odluka u vezi razvoja Savskog keja bude potpuno transparentan i da aktivno uključi sve zainteresovane građane u svim fazama planiranja, da bi bio održiv. Peticija predviđa da se ne dozvoli smanjenje zelenih površina čime bi došlo do urušavanja kvaliteta životne sredine koja je inače ugrožena. Da se ni po koju cenu ne smanji odnos zelenih i ostalih javnih površina dodatnim betoniranjem, već isključivo revitalizacija postojećih površina. Zatraženo je da se konačno uvede red pri postavljanju splavova uz obalu. Trenutno je, zbog gustine objekata na Savi gotovo nemoguće videti reku sa keja većim delom obale. Građani su apelovali na nadležne da se uspostave stroga pravila koja obavezuju vlasnike da čiste reku oko svojih splavova, da se strogo ograniči i revnosno kontroliše nivo buke koja dolazi sa splavova, kao i da se obezbedi da saobraćaj motornih vozila na celoj dužini keja postoji samo u onoj meri u kojoj je propisano. Gradskim institucijama je predata i Inicijativa za izradu plana detaljnje regulacije dela Savskog keja u blokovima 70a, 70, 44 i 45.

Tražimo od gradske administracije da od naših para, za nas, čini ono što je u našem interesu.

PETICIJA ZA RAZVOJ SAVSKOG KEJA U SKLADU SA ŽELJAMA GRAĐANA

Pozivamo građane da na prvu tribinu / radionicu „Savski kej po meri građana“ u nedelju 6 oktobra u 12h, Teatar na Savi, Savski kej u visini Nehruove ulice dođu sa njihovim idejama, željama ili vizijama keja koje bi želeli da se realizuju (ili ne realizuju) na Savskom keju. Uobličene idejeće biti prosleđene gradskoj administraciji.

Ne Dam Kej Savski

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime