Najbahatiji direktori SPS-a

1
9570

Pištolji, pare, jahte, mafija, limuzine, stanovi…

Upoznajte Aleksandra Požgaja i Ivanu Petrović. Kako bi pokazali građanima Srbije da zaista brinu o njihovom socijalnom stanju, na društvenim mrežama objavljuju fotografije u limuzinama, sa skupocenim satovima na ruci, na luksiznim jahtama, u skupim odelima i suknjama… Verovatno žele da nam pokažu kako ćemo svi živeti kada nas SPS odvede u lepšu budućnosti. 

pozgaj-petrovic-naslovna

Upoznajemo vas sa istinskim socijalistima u duši, Aleksandrom Požgajem i Ivanom Petrović.

Aleksandar Požgaj je direktor državnog preduzeća “Luka Novi Sad”, a Ivana Petrović je direktorka marketinga u “Dunav osiguranju”, a ranije je radila na istim poslovima u preduzeću “Srbijagas”.

pozgaj-1

Požgaj je jednu od pet direktorskih fotelja u Luci Novi Sad osvojio usred štrajka radnika, kada je Vlada Srbije intervenisala, smenila staro rukovodstvo i na mesto generalnog direktora postavila visokog funkcionera naprednjaka Aleksandra Milovančeva, koji za taj posao mesečno dobija 489.114 dinara.

pozgaj-3

Požgaj Agenciji za borbu protiv korupcije još uvek nije prijavio kolika mu je plata.

Sudeći po fotografijama na društvenim mrežama, sigurno se ne žali. Požgaj sebe smatra kao članom mafije, imajući u vidu to da je na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk ispred prezimena sebi dodelio titulu “consigliere”.

1335376-1Samo da nepomeneno, “consigliere” je bila visoka pozicija u sicilijanskoj mafiji. Ta reč je javnosti poznata čuvenog mafijaškog filma “Kum”.

Pročitaj: Aleksandar Požgaj – najbahatiji direktor državnog preduzeća

U takmičenju za nagradu najbahatijeg direktora, Ivana Petrović je Požgaju velika konkurencija. Ona je za samo tri godine zaradila stan, jahtu, dva automobila, pištoj i pudlicu.

ivana-petrovic-1409737506-ivana-petrovic-pudlica

Petrovićeva je ranije radila u Informativnoj službi SPS-a. Zatim je avanzovala na mesto direktora marketinga u “Srbijagasu”, pa kasnije stranački smeštena u fotelju direktora marketinga “Dunav osiguranja”. Radila je i kao “PR menadžer” u kabinetu ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića.

Da Vas podsetimo:  Zašto je inflacija u Srbiji žilavija nego u evrozoni?

ivana-petrovic-jahta

Prema pisanju pojedinih medija, Petrovićeva je za vreme rada u Informativnoj službi SPS-a kupila stan od 71 kvadrata za 110.000 evra u kešu! Njena plata na toj stranačkoj funkciji iznosila je 40.000 dinara.

Petrovićeva je navodno “opasna žena” koja zlostavlja svoje saradnike. Jedan od njenih saradnika rekao je jednom mediju koji je u međuvremenu ugašen da je “u pitanju jako moćna i opasna žena”. Ona je u “Srbijagasu” navodno imala neograničena ovlašćenja i “na svakom koraku demonstrirala koliko je važna i kolika je njena moć”.

Pročitaj: Bahati poslanik SPS-a: Plaćamo ga 110.000 dinara mesečno da sluša muziku u Skupštini!

Ona je u tom preduzeću imala “najveći kabinet, zaposlila je sekretaricu i vozača, na posao je dolazila kada je htela, putovala je kao da je ministar spoljih poslova, a svakog ko joj nije bio simpatičan maltretirala je po svim osnovima, od ponižavanja, do smanjenja plata, otkaza i prebacivanja na niža radna mesta”, ispričao je jedan njen bivši saradnik.

ivana-petrovic-jahta2

Nakon transfera na mesto direktora u “Dunav osiguranju”, gde i danas radi, Petrovićeva nastavlja sa tiranijom.

Nekoliko službenica iz njene službe odmah je smenila sa rukovodećih pozicija, nakon čega su otišle na bolovanje i intenzivno traže novi posao.

U službu za finansije i marketing zaposlila je osobe koje osim što su “lojalni” i kadrovi SPS-a, nemaju dana radnog iskustva, a kao vrhunac bezobrazluka je to što je zaposlila bivšeg novinara jedne televizije kome je zaduženje da ide sa njom u šoping i nosi joj stvari, pisao je ranije jedan sajt koji je u međuvremenu ugašen.

Da ne zaboravimo, Petrovićeva još ima svoju privatnu firmu.

Vučićeva “opasna” savetnica

Premijer Srbije, Aleksandar Vučić, nema mnogo savetnika, ali i one koje ime, bolje da ih nema.

Da Vas podsetimo:  Većina plata ispod proseka, A EVO KO ZARAĐUJE NAJVIŠE!

Upoznajte Suzanu Vasiljević, Vučićevu savetnicu za medije.

4577426_orig-e1409758006348

Suzana Vasiljević nije poznata javnosti, ali već godinama radi pri vrhu države kao savetnica za medije ili “PR menadžerka”, šetkajući se od kabineta do kabineta. Trenutno je zaposlena u kabinetu predsednika Vlade, Aleksandra Vučića, a bila je i njegova savetnica dok je bio PPV.

5106503_orig

Vasiljevićeva ima veoma “bogatu” radnu biografiju. Vlade se smenjuju, odlaze i dolaze, ali ona na mestu “vrsnog PR menadžera” ostaje.

Pre nego što je otškrinula vrata PR-a, radila je navodno kao novinar i producent sa svim nivoima Vlade i medijima širom Srbije, kao i iz čitavog sveta uključujući predstavnike najvećih televizijskih stanica (CNN, BBC, CBS, Channel 4 & PBS).

“Kurir” je 17. maja 2013. godine objavio priču da je jedna Dačićeva savetnica pištoljem pretila drugoj zaposlenoj ženi u MUP-u. Kurir nije preneo o kojim imenima je reč, ali spekuliše se da je reč ili o Suzani Vasiljević ili o Ivani Petrović.

947225_orig-e1409757939714

Međutim, sudeći po izjavama neimenovanih izvora tabloida, reč je pre o Suzani Vasiljević, nego o Ivani Petrović.

3373483_orig

– Dačićeva saradnica – njegova savetnica za medije u stranci, poznata po kratkom fitilju i dugom jeziku, pre nekoliko godina, tokom svađe s jednom od devojaka iz pres-službe, izvadila je pištolj i počela da preti i maše. Ona je u više navrata pretila toj devojci preko Fejsbuka, ostavljala joj grozne poruke, tako da je ova situacija nije nikog iznenadila, izjavio je tada izvor “Kurira” iz MUP-a.

Vasiljevićeva je ubrzo udaljena sa pozicije PR menadžera MUP-a, ali ne zbog “naoružanih” pretnji, već zbog vanbračne seks afere sa tadašnjim službenikom Ambasade Francuse u Beogradu, Žoržom Uriotom.

7066591_orig

Prema pisanju nedeljnika “Akter” 23.4.2012. godine, Žorž Uriot je tada bio predstavnik francuske obaveštajne službe. Suzana Vasiljević je uklonjena iz MUP-a i prebčena na novo radno mesto u JP “Srbijašume”.

Da Vas podsetimo:  Osamnaest načina da se (ne) zaposlite u Srbiji

Za Vasiljevićevu se takođe tvrdi da nije imala završen fakultet za vreme njenog boravka u MUP-u pa je naknadno završila Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu.

Iako više ne radi za policiju, njena biografija i fotografija još uvek nisu uklonjeni sa zvaničnog sajta MUP-a.

Šta rade Aleksandar, Ivana i Suzana danas?

“Mafijaš” Aleksandar Požgaj letovao je na Malti i idalje sede na čelu Luke Novi Sad. Suzana Vasiljević i dalje savetuje premijera Vučića, a Ivani Petrović, prema pisanju tabloida, preti “šut-karta” iz “Dunav osiguranja”, ali socijalisti joj traže novo mesto.

Izvor “Kurira” kaže da će biti smenjena za dve-tri nedelje.

– Pokušali su da je ubace i u Vladu, u resore koje vode socijalisti, ali niko neće s njom da sarađuje. Jedna od opcija je i da je uguraju u Ministarstvo poljoprivrede, koje vodi SPS.

Ivana se nije mnogo uplašila otkaza jer, kako kaže, štiti je kolektivni ugovor.

– Nemam informaciju o smeni. I ako postoji takva namera, ne mogu da dobijem otkaz, štiti me kolektivni ugovor, postoji obaveza da mi se ponudi novo radno mesto. Zasad me niko nije obavestio ni usmeno ni pismeno o tome, ali čim ste čuli, sigurno se nešto sprema. Ne tragam za novim poslom, vratila sam se sa odmora i opuštena sam. Ne treba meni 15 dana da se snađem, vi to znate, prenosi “Kurir”.

Jeste li se iznervirali? Nemojte. Za ovo je Srbija glasala 16. marta. Ovako ćemo svi živeti kada se sprovedu reforme.

Teleprompter

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime