Najlepše POSNE OBLANDE sa keksom i orasima: Neka vaša slavska trpeza zablista

0
489
Foto: Cooking.rs

Pripremaju se veoma brzo i lako.

Sastojci:

200ml vode (ili mleka ukoliko ne postite)
250g margarina
150-200g šećera
250g mlevenog Keksa (posnog, ukoliko postite)
150g sitno seckanih oraha
1 pakovanje velikih Oblandi

Priprema:

U šerpicu sipajte 250g iseckanog margarina, šećer i 200 ml vode. Stavite na ringlu da se margarin otopi. U vruću smesu sipajte 150 g sitno seckanih (ili mlevenih oraha), a zatim sipajte 150 g mlevenog keksa, pa postepeno dodajte jos 100 g mlevenog keksa, konstantno mešajući da se svi sastojci sjedine.

Fil ostavite da se prohladi da Vam oblande ne bi bile žilava. Što je fil hladniji, to će oblande biti manje žilave, ali onda se malo teže razmazuje smesa preko oblandi.

Stavite prvu koru oblande, pa preko rebraste strane sipajte 4 pune kašike fila i ravnomerno razmažite. Postupak ponavljajte još tri puta, pa završite sa listom oblande. Kolač prekrijte krpom ili folijom i preko stavite blago opterecenje (npr knjige).

Ostavite na hladnom preko noći da se stegnu.

Sutradan isecite ivice oblandi, pa ih isecite na željeni oblik i veličinu.

Izvor: cooking.rs / vaseljenska

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime