NAJMLAĐA REPORTERKA SRBIJE: Mila (8) ne ispušta mikrofon iz ruku, a jedna njena priča obišla je celu zemlju!

0
64

Ona ima samo osam godina, ali može se reći da je već izabrala svoje zanimanje i životni poziv. Mila Vidojević iz Mojsinja kod Čačka najmlađa je reporterka u Srbiji i redovno izveštava o svim informacijama vezanim za njeno i okolna sela. Teme prikuplja osluškujući ljude, prateći događaje i to najčešće na putu od kuće do škole.

-Svakog dana, posle škole prolazim varošicom Mrčajevci i zapisujem sve što mi je zanimljivo i tako informiošem ljude iz svoje okoline. Bavim se pričama o društvu, školi, crkvi, sportu i servisnim informacijama koje su bitne za moj kraj, rekla je za RINU ova vredna reporterka.

Da iako još uvek dete i te kako zna da radi ovaj, ne tako lak posao, najbolje je pokazala jedna njena humana priča koja je obišla Srbiju.

Malim korakom velikog čoveka, kročila je u dom komšije Laza kom je pomoć bila neophodna, a nakon njene priče ubrzo je i stigla. U svemu tome najmlađoj reporterki u Srbiji najveća podrška na terenu je otac Ivan koji joj pruža svu neophodnu logistiku.

-Mi smo ekipa, ja sam joj i snimatelj i roditelj, i kolega, trudim se da Mili olakšam i učinim to zadovoljstvo, kada je ona spremna da nešto snimi, objavi, nekom pomogne, kao što se to dogodilo u priči o Lazu”, rekao je Milin tata Ivan Vidojević.

Ova osmogodišnja devojčica svakodnevno prikuplja informacije koje su važne za žitelje pomoravskog kraja i svoj rad započinje još iz odeljenja. Čim iskorači iz kuće znanja, Mila se bavi običnim svetom i prepoznaje sve ono što bi meštane zanimalo. Iako su Mrčajevci mala moravska varošica Mila svakodnevno beleži njenu veličinu i ono što je tišti.

-Mila izveštava o radu naše male škole, i crkve, radila je reportažu o izgradnji puteva u našem selu Mojsinje. Takođe, ona je zajedno sa svojim ocem učestvovala u reportažama o životu raznih ljudi našeg kraja”, izjavila je Svetlana Klasanović, učiteljica OŠ „Tatomir Anđelić”, izdvojeno odeljenje Mojsinje.

Da Vas podsetimo:  Nemačka štampa: Vučić priprema stanovništvo za uvođenje sankcija Rusiji

Pomoravska sela Bečanj, Bresnica, Gornja Trepča, Donja Trepča, Mrčajevci, Mojsinje imaju svog izveštača kom veruju, a zahvaljujući najmlađoj reporterki u Srbiji potkovani su pravovremenim informacijama.

Foto: RINA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime