Najmoćniji antioksidant

0
949

fdsbfedwgf3u6dsbksdmk-640x480Ime ovog moćnog antibiotika i najboljeg antioksidanta je bosiljak – kralj bilja.

Bosiljak je jedna od prastarih i popularnih biljaka koji puca od lekovitih fito-nutrijenata. Ovo žbunasto godišnje bilje se specijalno uzgaja zbog svojih lekovitih listova i semenki.

Bosiljak najbolje uspeva u toplim, tropskim klimama. Stručnjaci kažu da postoji više od 60 poznatih vrsta bosiljka i da svi oni spadaju u tri glavne grupe: slatku, ljubičastu i žbunastu.

Napomena: ove super zdrave biljke je lako održavati i spolja i unutra.

Možete odseći pupoljke čim se oni pojave. Secite ispod baze lista blizu dna duge i tanke stabljike da bi vaša biljka gušće rasla i nove grančice se pojavile.

Najbolje je kada se koristi svež i ima slatku, zemljastu aromu koja ne pruža samo prijatan opor ukus, već i impresivnnu listu hranljivih materija. Vitamin K, ključan za zgrušavanje krvi, je jedan od njih.

Napomena: samo dve kašike bosiljka pruža 29% preporučene dnevne količine. Bogat je vitaminom A, beta karotenom, moćnim antioksidantom koji štiti ćelije koje obavijaju brojne organe, uključujući i krvne sudove od štete koju nanose slobodni radikali. To sprečava holesterol u krvi da oksidira, što daje sprečava nastanak arteroskleroze, srčani udar i šlog.

Drugi vitamini i minerali u bosiljku uključuju gvožđe, kalcijum ,magnezijjum, vitamin C i kalijum. Bosiljak takođe ima antibakterijska svojstva i sadrži flavonoide koji štite DNK.

Neverovatna lekovita svojstva bosiljka:

Moćan antioksidant

Pruža odličnu zaštitu od brojnih hemikalija koje prouzrokuju karcinogenezu

Prirodni antibiotik

Bosiljak je vrlo jak prirodni antibiotik zbog svog antimikrobnog sastava. U kombinaciji sa belim lukom predstavlja najmoćniji antibiotik ikad stvoren.

Pročišćavva krvne sudove

Vrlo je dobar za iščišćavanje arterija od LDL holesterola

Mnoga druga lekovita svojstva

Ovo super zdravo bilje je takođe odlično za tretiranje i prevenciju mnogih zdravstvenih problema poput: glavobolje, dijareje, konstipacije, kašlja, parazita, bradavica, bubrega, itd.

Da Vas podsetimo:  Zašto avioni izbegavaju let preko Tihog okeana?

www.Webtribune.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime