Najmoćniji ljudi sveta spremaju se za evakuaciju, evo i gde!

4
1226

1_173244

Budući da će ekonomska situacija uskoro biti totalno nepodnošljiva, finansijska elita je spremila svoj plan za bekstvo!

Hedž fond* menadžeri širom sveta u panici kupuju ogromne i udaljene rančeve i zemljišta na mestima poput Novog Zelanda, a sve zbog toga što smatraju da se sprema pobuna siromašnih 99 odsto ljudi!

Pored zemlje, masovno kupuju i piste za sletanje, i kuće, kako bi što pre mogli da se evakuišu.

Naime, budući da je nezaposlenost i nejednakost među ljudima sve veća, i da su pobune među ljudima sve češće, ekonomska elita sveta je u panici zbog sve izglednijeg masovnog protesta i gledaju da se obezbede na sve načine.

Robert Džonson, predsednik Instituta za novu ekonomsku misao, rekao je na Svetskom ekonomskom forumu koji se nedavno održao u Davosu, da mnogi hedž fond menadžeri već imaju potpuni plan bekstva:

Džonson tvrdi da će ekonomska situacija uskoro postati nepodnošljiva, budući da je nejednakost među ljudima sve očiglednija, čak i u najrazvijenijim državama.

– To je začarani krug. Političari koji u rukama imaju veliku količinu novca, taj fond koriste samo kako bi se dodatno obogatili – navodi Džonson, dodajući da ne treba da čudi činjenica da se bogati spremaju za evakuaciju.

– Da mogu, verujem da bi mnogi od njih napustili i planetu, a ne samo svoju državu – zaključuje on.

(*) Hedž fond (engl. hedge fund) je posebna vrsta investicionog fonda za ograničen broj ulagača sa širokim spektrom investicionih i kupoprodajnih aktivnosti. Članovi fonda plaćaju članarinu investicionom menadžeru fonda. Hedž fondovi nude priliku za ostvarivanje visokih prinosa uz visok rizik.

Dnevno

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime