NAJVEĆI „ALBANSKI“ JUNAK JE SRBIN! Njihov istoričar priznao istinu: Rodila ga je majka Vojislava

1
2150
Ardijan Klosi / Foto: YouTube Skrinšot

Ardijan Klosi, albanski pisac, publicista, albanolog, prevodilac i novinar, izazvao je svojevremeno pravu buru na televiziji kada je u jednoj emisiji otkrio šokantne podatke o poreklu Đurađa Kastriota Skenderbega, plemića i „albanskog“ nacionalnog junaka, koji je predvodio ustanak protiv Otomanskog carstva!

Pokojni Klosi je tada u naučnoj TV emisiji, koja je izazvala pravu buru, izneo za Albance šokantne podatke o Skenderbegu – da ga je rodila majka Vojislava iz ugledne srpske plemićke porodice Branković, ali i da mu je i otac možda Srbin – po imenu Ivan ili Jovan! Međutim, Klosi je tada naveo da to nije potpuno utvrđeno jer bi mu otac lako mogao biti i Albanac i Bugarin.

To argumentuje proučavanjem starih spisa prema kojima su deci u to vreme na tom području davana vizantijska imena poput Konstantina ili Đerđa…

Klosi je bio izuzetno školovan čovek, diplomirao je albansku književnost u Tirani, doktorirao je nemačku književnost na Univerzitetu u Insbruku.

Potiče iz ugledne porodice, otac mu je bio ministar pravde za vreme Envera Hodže. Bio je oženjen Nemicom Jutom, fotografkinjom, i otac dve ćerke. Izvršio je samoubistvo u aprilu 2012. godine, u 54. godini. U toku bogate karijere bio je i direktor albanske nacionalne televizije.

Izvor: Šajkača

1 KOMENTAR

  1. Poznavao sam lično dr Ardiana Kljosi, pokoj mu duši (!), jedan od prih Albanaca koji je prihvatio moje albanološke teze i proganjan je zbog toga do smrti. U listu TABLOID sam objavio i nekrolog povodom njegove smrti. A u vezi albanoloških problema objavio sam sijaset članaka i studija, pa i 150 knjiga. U rukopisu imam tri najnovije.
    Na bazi mojih istraživanja, sve do turske okupacije i muslimaniziranja Albanaca, na teritoriji današnje Albanije nismo imali ALBANSKE FEUDALCE, već FEUDALCE ALBANIJE, koji su po svom nacionalnom poreklu bili svih nacionalnosti, samo ne i Albanci, počev od Đurđa Kastriota – SKENDERBEGA i njegovih roditelja, predaka, pa sve do Ljalja Šahina, koji ih je predvodio u ratnom pohodu sve do Bosne. Sami albanski istoričari su priznali da sve do XVI veka, oni nisu uspeli da stvore ni svoju sveštenu feudalnu gospodu.
    Pre dve godine, albanski istoričar Paskalj Milo, prof. Universiteta u Tirani, sred Tirne je izjavio usmeno i pismeo da Albanci nema zašto da se iritiraju što im je Skenderbeg, i po majci i po ocu, i po dedi i po čukundedi SRBIN.
    Ne biste loše učinili da za albanološke probleme konsultirate one koji su se osvedočili kao poznavaoci tih problema.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime