Najveći biseri političara u 2018. godini

1
1520

Retrospektiva godine kroz prizmu izjava srpskih političara je đavolski težak posao. Naročito zbog činjenice da bukvalno na svakoj konferenciji za štampu imate materijala za „najbesmisleniju izjavu godine“. Pošto smo svi u novogodišnjem raspoloženju, nije na odmet da se za kraj godine malo i nasmejemo. A vi sami procenite da li biste se na njihove bisere radije smejali ili plakali.
3.000 za gospođu

Trend Palmine milostinje napaćenom narodu nastavio se i u ovoj godini. Gradonačelnik Jagodine je u avgustu uručivao novčanu pomoć za roditelje sa više dece, stare, bolesne i nezaposlene. Po sopstvenoj proceni, Palma je nasumično delio crvene novčanice građanima uz rečenicu koja je verovatno jedan od najvećih virala ove godine.

Siniša, sedi jedan!

Sadašnji ministar finansija je u septembru u Pekingu potpisao sporazum sa kompanijom CRBC o izgradnji Industrijskog parka u Borči. Naizgled dosadna tema dok nije progovorio: „Industrijski park će se prostirati na 320 hektara, i privuži će više od 1.000 kineskih kompanija i otvoriti oko 10.000 novih radnih mesta.“

Takvom računicom, u svakoj od 1.000 kompanija radilo bi po 10 ljudi. Verovatno je zato on ministar finansija, a mi nismo.

Kad neće brdo Vučiću – Vučić će brdu

Septembar je obeležila i Vučićeva izjava povodom rušenja potpornog zida u Grdeličkoj klisuri na Koridoru 10 koje dešavalo tri puta u roku od pet meseci. Predsednik Srbije je tada došao na sjajnu ideju – da brdo mora da se pomeri. Naravno, odluka je kasnije promenjena i brdo je ostal otu gde jeste. Kao i Vučićeva „bistra“ ideja koja se čuva od zaborava.

Moralna gromada Maja Gojković

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je u oktobru da se promena stranačkih boja, odnosno prelazak iz jednog poslaničkog kluba u drugi, može rešiti izmenom Poslovnika o radu parlamenta.

Da Vas podsetimo:  Država koja zapostavlja sistemsku brigu o mladima odriče se budućnosti

Maja Gojković je tokom svoje političke karijere promenila šest partija.

Odliv mozgova iz Čačka i Srbije

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je početkom oktobra rešio da skrene pažnju na ozbiljan problem sa kojim se suočava njegov grad – na takozvani „ostanak mozgova“. On je prilikom potpisivanja donacije za naučno-tehnološki park u ovom gradu dosta ponosno rekao sledeće:

Veoma sam srećan, najviše zbog toga što je ovo veliki korak za odliv mozgova iz Čačka, za početak, u Beograd, a naravno kasnije diljem Evrope i sveta“. Pa dobro, bar je iskren čovek.

Stradanje perača prozora

Predsednik Aleksandar Vučić je u septembru punom nebuloznih izjava, komentarišući pogibiju dvojice radnika na gradilištu Beograda na vodi, rekao da u „SAD na svakih deset sekundi pogine jedan perač prozora“. Potom je napravio dramatičnu pauzu i ponovio – na svakih deset sekundi.

U pitanju je bila izmišljena vest sa američkog satiričnog sajta The Onion, što mu dođe kao njihova verzija Njuza. Oni su 2011. godine objavili lažno istraživanje koje pokazuje da na svakih 10 sekundi pogine jedan perač prozora,.

Marko Đurić se smeje svojom neumesnom fazonu

Snimak koji je nastao 2015. u emisiji „Slobodno srpski“ postao je viral tek u avgustu ove godine. Finalna verzija emisije nije sadržala deo u kojem direktor Kanceralije za KiM vrišti od smeha punih 30 sekundi – zbog prostačke šale na račun broja rođene dece na Kosmetu.

Uvek „dostupačna“ Ana Brnabić

Premijerka se u novembru upisala u klub političara koji izmišljaju reči, odmah pored Babića i Gašića. Govoreći o novom sajtu Vlade Srbije, Brnabić je postala dosta zabavan viral:

Da Vas podsetimo:  Čupamo ga misleći da je korov, a u stvari ne znamo da je lek za mnoge bolesti

„Novi sajt je podsetnik da kada pravite novu uslugu ili proizvod za gradjane morate da obratite pažnju da ona bude dostupačna, pristupna, laka i korisna za sve građane, uključujući i građane sa svim vidovima invaliditeta“, izjavila je premijerka Brnabić, a Internet se pobrinuo da nikada ne zaboravimo ovaj lapsus.

Stefan Milenković
Izvor: Noizz.rs

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime