Najveći uspeh Vlade Srbije: mostić dužine 24 metra

0
571

Nema jasnijih i verodostojnijih dokaza o neuspešnosti politike i rezultata srpske Vlade i njene nesamostalnosti od svečanog otvaranja mostića u opštini Koceljeva i prikazivanja ishoda revizije aranžmana Srbije i MMF-a.

vucicev-mostic-24-m-1-300

Predsednika vlade bilo koje normalne i uspešne države bila bi sramota da se medijski promoviše otvaranjem mostića dužine 24 metra i kačenjem na vrat „čika Slavka“ i dece koja su prvog školskog dana, umesto u školu, dovedeni da mu se poklone na tom grandioznom – 24 metara dugom građevinskom objektu.

Isto tako, predsednika vlade bilo koje normalne i uspešne države, koji ima makar minimalno osećanje socijalne pravde i pravičnosti, bilo bi sramota da se hvali rezultatima postignutim na planu stabilizacije javnih finsija i pozitivnom ocenom MMF-a, koji su ostvareni beskrupuloznom pljačkom penzionera i osiromašenjem građana.

MMF je sa svoje strane, pozitivno ocenjujući rezultate srpske Vlade u sferi fiskalne konsolidacije i ističući jedinu zamerku da Vlada sporo sprovodi privatizaciju državih preduzeća, potvrdio da dirigujući srpskom Vladom želi da ostvari dva cilja: zaštitu poverilaca kojima Srbija duguje i privrednu kolonizaciju Srbije, kojom će da joj se trajno oduzme sloboda i mogućnost ekonomskog oporavaka.

Pri tome, ne libeći se da demonstrira politikantstvo i ne krijući nekompetentnost, MMF je podigao naviše, na čitavih 0,5 odsto, svoje ranije procene rasta bruto društvenog proizvoda Srbije, čime se ne manje nekompetentna Vlada Srbije posebno hvali. I najvećem laiku je jasno da u okolnostima kada je zbog poplava i uticaja na proizvodnju električne energije, u rudarstvu i poljoprivredi, prethodne godine zabeležen pad BDP od 2 odsto, rast PDV od 0,5 odsto u ovoj ne potvrđuje oporavak privrede, već nastavak recesije i loših privrednih rezultata.

(Izvor: DSS info)

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime