Najzad su pred vama novi Koreni

6
3298

Istina i ništa osim istine!

Poštovani „stari“ i budući posetioci Korena,

Od danas, 18. septembar 2012. na portalu www.koreni.rs možete da pročitate, i da vidite TV i video zapise, kakve drugi portali i medije izbegavaju, ili iz nekih (neopravdanih) razloga ne smeju da objave. Kao što sam obećao u najavi portala, na njemu ćete retko naći tekstove i teme koje su na različite načine, smanjenjem ili uveličavanjem delova izvornih vesti, većine štampanih i elektronskih medija modifikovale i prezentirale čitaocima.

Čitaćete šta su neki akteri političke svakodnevnice govorili nekada, koliko su i kojom brzinom su vremenom promenili njihova „kao bedem čvrsta“ mišljenja i stavove o nečemu, što je bilo, ali i ostalo važno za Srbiju i njene gradjane. Posedujemo značajan arhivski materijal, pisanu i video dokumentaciju, a objavljivaćemo dosta rečenog i napisanog prošlih decenija, ali i u godinama koje nisu toliko daleke iza dašnjeg dana. Time sprečavamo da prijatan miris, ili nepriatan smrad, vremenom ne „izvetri“ i zaboravi se, jer ne treba zaboraviti ni dobro ni zlo.

Podsetićemo vas na govore, tvrdnje, laži i grdnje, ali i na mnoge direktne optužbe, koje su od mnogih izgovorene. Pisaćemo našim „narodnim“ jezikom, jer Koreni i istina u njima postoje zbog građana i u Srbiji i izvan nje, a ne zbog nečijih stranačkih ili ličnih interesa. Za one koji lažu, pisaćemo da su lažovi, a ne da „gospodin“ ili „gospodja“, političar ili novinar, „ne govore istinu“. Na takve ne treba trošiti ni reči, a kratke reči „lažov“ ili „laž“, dovoljane su za opis nekoga ili nečega. Zbog novinarske etike i ljudskog morala, objasnićemo uvek kako nas varaju i lažu. Za ružne reči koje napišemo o nekome, uvek ćemo izneti činjenice i dokaze.

Za razliku od velikih i moćnih medija, „Koreni“ će pisati o temi, koja je neizmerno važna, a o čemu mediji nikada nisu govorili ili pisali: Pisaćemo o medjima. O onima čija je zakonska obaveza da istinito informišu javnost, o svemu što je važno. Govorićemo o ljudima čiji je posao da među moćnima traže neprihvatljivu nekorektnost, arogantnost i nemoral, što i rade, ali istovremeno nikada nisu dozvolili da se u njihovim medijima napiše ili govori o nemoralu i arogantnosti, najvećim preprekama slobodnom novinarstvu. Prvenstveno o vlasnicima medija, direktorima i šefovima redakcija, o ljudima koji uzimaju velike pare i odredjuju šta u zemlji Srbiji može, a šta ne može, da se zna…

Da Vas podsetimo:  Jedini genocid na Balkanu u 20. veku desio se u NDH, a počinili su ga Hrvati i muslimani

Na Korenima ćete čitati retrospektive društveno-političkih događaja u proteklih sedam dana, i biti informisani o objavljenom u stranim medijma, a što je važno za Srbiju i njene građane.

Od vas, cenjenih posetilaca portala www.koreni.rs čekujemo da kada nam pošaljete pismo, ili na portalu napišete komentar za neki od objavljenih tekst, ili dodate nešto što mi nismo znali, da redakciji dostavite dokaz da je to što ste napisali istinito. Da li će Vaš tekst biti objavljen, neće zavisiti od nečijeg ličnog nahođenja i nećemo odobravati samo komentare koji su na liniji naših pisanja, što je ustaljena praksa na portalima mnogih medija u Srbiji.

Komentar sa neugodnostima ili optužbama upićenih za nekoga biće objavljen ako znamo identitet autora. Ukoliko nama poznat autora teksta iz nekih razloga ne želi da i javnost zna njegovo pravo ime, može potpisati tekst pseudonimom. Ali zbog vas i zbog nas, anonimnim damama i gospodi neće biti dozvoljeno da na portalu www.koreni.rs plasiraju neistine i neosnovane tvrdnje o bilo čemu ili bilo kome. Da prosipaju žuč, samo radi zadovoljenja lične potrebe, a da niko ne zna ko su. To znači da imamo razumevanja za eventualne razloge pojedinaca da javnost, ili osoba kome je upućena kritika i komentar ne zna autora, ali istovremeno se nadamo da i vi razumete da „Koreni“ moraju da znaju ko stoji iza napisanog teksta. Naravno da shvatamo našu obavezu i obećanje da ne otkrijemo vaš identitet, izuzev ako sudska ili neka druga pravna institucija iz nekih zakonom opravdanih razloga to zahteva.

Koreni će biti Vaši, zato što ćete na www.koreni.rs moći da pročitate, da vidite i da čujete, ono što retko možete da nađete na drugim portalima i medijima: Istinu, ma kakva ona bila!

Da Vas podsetimo:  Uloga mog predsednika u srpskoj kontrarevoluciji

Nikola Janić,
Izdavač portala Koreni

6 KOMENTARA

 1. Поштовани, желим Вам свако добро у даљем раду и искрено се надам и вјерујем да ће нам овај портал свима помоћи да раѕмјењујемо мисли, информације и осјећаје који су у Коренима увијек присутни.
  Драгиња Мија, Бања Лука

 2. Gospodine Janicu, vama i Korenima sve najbolje. Nazalost nas je premalo takvih kao sto ste vi, zato vam odajem posebnu i iskrenu zahvalnost za sve sto ste uradili za srpsku dijasporu i srpsko pitanje za sve ovo vreme.

  Postovanje i puno pozdrava

  Milan Djokic

 3. Честитам уредништву Корена на новом руху, а старом оделу. Не бих био срећан, нити бих се радовао да су Корени облачењем новог и лепшег одела, преокренули мисли и начин рада који је препознатљив и поштован у свету. Хвала вам због тога. Не знам шта планира нова власт, нити кога ће поставити за директора канцеларије за Дијаспору. Знам само оно шти читам из новина. Да ли ће то бити Чавић, Филиповска или неко трећи, врло мали и скоро незнатан број „дијаспораца“ или Срба из региона то зна. У сваком случају, наметнуте варијанте неких „родољуба“ и „патриота“ из Америке нека се не надају подршци. Боње је и унапред кажем не правити циркус ни унутар Србије, а нити ван ње међу људима који Србији само добро желе и чине. Напомињем и потсећам српску власт, посебно ВУчића,да никако не сме, ни у ком случају заборавити бившег министра Срећковића. Тај човек мора бити процесуиран, заједно са нек8им људима из Словеније који су на жалост Срби. Сећате се писања о финасирању часописа МОСТОВИ из Словеније. Огромне паре су се слиле у џепове представника Министарства и редставника САВЕЗА СРПСКИХ ДРУШТАВА из Словеније под командом Драге Војводића. Јуче сам га питао; Да ли да активирам тај проблем?“ Одговорио ми је да уморан и да радим шта желим. Да уморан је од пара порењских обвезника Србије који су се слили негде. Вучићу, ево, стојим ти на услузи са свим могућим диказима. Ако Срећковић и представници САвеза српских друштава из Словеније нису лопови, онда ухапси мене. И не само ССДС, да не заборавимо СКЦ Данило Киш из Љубљане као и Александру Станковић бившу саветницу за политичка питања у Амбасади Србиоје у Љубљани. Пала је на мом предмету. Случај још није завршен правно, јер ја не одустајем. Када је органи за то плаћени нађу, тужићу је лично. У главном она је смењена и више није заступник државе Србоије у Словенији. То је развидно са сајта велепослаништва Србје у Љубљани.
  Хвала КОренима на могућности остављања коментара. То им је заиста био недостатак. Овако одмах по реаговању можемо знати да ли смо у праву или не.
  Радован Б. Милић
  Словенија

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime