Nakon koškanja policije i građana izvršitelj odustao od iseljavanja majke i sina na Dedinju

0
961

Policija i izvršitelji u Ulici vile Raviojle na Dedinju pokušavali su nekoliko sati da isele Jelenu Terek iz opštinskog prostora u kome godinama živi i drži umetnički atelje “Dnevna soba vila i vilenjaka” kako bi, prema tvrdnjama okupljenih građana, grad dozvolio investitoru da napravi teretanu. Međutim, nakon višesatnog koškanja dvadesetak okupljenih građana sa policijom i predstavnicima opštine Savski venac, pomoćnik izvršitelja je odustao od izbacivanja porodice Terek.

iseljenjeInteresantno je da su dve ekipe bravara pokušavale da isele porodicu Terek. Naime, nakon tri sata pritiska građana, prva ekipa bravara je napustila Ulicu Vile Raviojle uprkos apelu čelnika opštine da se vrate. Četrdesetak minuta kasnije doveden je novi bravar, međutim, u dogovoru sa pomoćnikom izvršitelja i policijom, od obijanja brave se odustalo, a sledeći pokušaj iseljavanja porodice Terek zakazan je za 5. jun.

Jelena Terek, koja u ovom prostoru živi i radi više od 20 godina, kaže za Insajder.net da je opština izigrala dogovor zbog čega je ona prinuđena da se iseli.

“Niko ne treba da bude izbačen na ulicu. Imala sam usmeni dogovor s opštinom Savski venac nekoliko godina i opština me nije izbacivala”, kaže Jelena Terek za Insajder.

Ona navodi da je bila spremna da plaća zakup za taj prostor, ali po tarifama koje važe za ateljee, a ne za kancelarijski prostor.

Ona u spornom prostoru živi sa sinom studentom i, kako tvrdi, nema gde da ode jer joj opština i socijalne službe nisu obezbedile nikakav smeštaj.

Upozoravamo vas da snimak obiluje neprikladnim rečnikom.

Nemanja Berić, predsednik SO Savski venac tvrdi da ona nema zakonski osnov da boravi u kući, jer već šest godina na plaća zakup za prostor.

Da Vas podsetimo:  Preminuo kompozitor Zoran Simjanović: Igrajmo taj tango smrti, kao onaj strašni dasa Flojd

“Prvi osnovni sud je 2012. doneo odluku da ona mora da se iseli, a takvu odluku je 2015. potvrdio i Apelacioni sud”, kaže Berić.

Prema njegovim rečima, ona je 2016. iseljena, ali se potom vratila u taj prostor, međutim, Julijana Terek demantuje da je do iseljenja ikada došlo.

Tokom dramatičnog pokušaja iseljenja kojem je prisustvovalo i dvadesetak policajaca priveden je Ratibor Trivunac, nekadašnji član Anarho-sindikalističke inicijative. Policija je Trivunca vezala lisicama i neko vreme ostavila da leži na pločniku što se vidi i na snimku. Novinaru Insajdera na licu mesta policija je uskratila odgovor o razlozima za njegovo privođenje.

Aktivisti ASI-ja i pojedini građani tvrde da ih je policija udarala pendrecima. Policajci na licu mesta su odbili da daju komenatar na ove tvrdnje.

Takođe, policija novinaru Insajdera nije dozvolila da priđe porodici Terek niti razgovora s izvršiteljima.

www.insajder.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime