Nakon predsednika i potpredsednik sindikata „Sloga“ u GSP-u Beograd se suočava sa pritiscima…

0
47
Foto:pixaby.com

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ su saopštili da je u JKP GSP Beograd nastavljen „progon njihovih sindikalnih aktivista“.

Nakon što je nedavno predsednik sindikata „Sloga GSP“, Miša Božić, kako tvrde iz ove organizacije „bez ikakve predhodne najave i objašnjenja“ premešten iz pogona Karaburma u pogon Zemun na udaru se našao i njegov zamenik, Zoran Krgović, kome je juče uručen Aneks ugovora prema kojem se premešta iz pogona Karaburma u pogon Kosmaj.

„Ovo sada smatramo najgrubljim otvorenim progonom naših sindikalnih aktivista ikada, sa ciljem potpunog gušenja sindikata Sloga u GSP Beograd, a kao najodgovornijeg smatramo direktora Radišu Momčilovića, koga smo predhodno pozvali da se uključi u rešavanje problema“, stoji u saopštenju sindikata.

„Sloga“ je prethodno uputila i dopis gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću – „kako bi sa njim u neposrednom razgovoru, socijalnim dijalogom, otklonili probleme koji iz dana u dan eskaliraju u JKP GSP Beograd, gde se zbog zahteva za boljim životom zaposlenih sprovodi najgrublji mobing i zlostavljanje naših sindikalnih predstavnika i članova“.

Sindikat namerava da o ovim dešavanjima obavesti i Agenciju za mirno rešavanje radnih sporova i Incpekciju rada, a zatražiće i solidarnost od drugih organizacija u cilju rešavanja navedenih problema.

„Nedopustivo je da se u zemlji koja sebe deklariše demokratskom i pravnom državom radi na sistemskom uništavanju sindikata, sprečavanju prava i sloboda zaposlenih da se slobodno i bez pritiska sindikalno organizuju u skladu sa zakonom, a koje im Ustav Srbije garantuje“, zaključuje se u saopštenju „Sloge“.

Izvor: Masima.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime