Nakon vesti da mu je sin zaražen predsednik mora u karantin: Kraj predizborno-pandemijske kampanje

2
2311
Aleksandar Vučić / Foto: printscreen

Iako je maksimalno koristio pandemiju za svoju predizbornu kampanju, predsednik Srbije Aleksandar Vučić moraće od izolaciju na 28 dana nakon saznanja da je njegov sin Danilo oboleo od KOVIDA 19. Naime, jedna od mera koja se primenjuje u Srbiji da svi koji su bili u kontaktu sa zaraženima moraju da idu u izolaciju – objavio je danas portal Pravda.

Podsećamo Vučić je više puta do sada izbegao da ode u karantin. Po povratku iz SAD početkom marta gde je boravio na skupu na kome su registrovani slučajevi kovida 19, Vučić je odbio da ide u karantin. Vučić se nije izolovao ni nakon informacija da su pojedini fukncioneri SNS i lični prijatelji oboleli od virusa.

Vučić nije otišao u izolaciju ni nakon posete Mađarskoj iako je već tada važila mera da svi državljani Srbije koji u zemlju uđu iz inostranstva moraju da idu u izolaciju. Umesto toga Vučić je najavio da kreće u kampanju po Srbiji gde se slika kako deli respiratore i medicinsku opremu, a svakodnevno je i na konferencijama za štampu i gostuje po televizijama. Na početku epidemije čak je odbijao da nosi masku i rukavice kako bi izgledao bolje na snimcima i fotografijama.

Da li će Vučić i nakon informacije da mu je sin bolestan nastaviti da izbegava izolaciju!? Podsetimo da je dr Darija Kisić Tepavčević upozoravala da ima ljudi koji ne osećaju simptome kovida 19 ali su zaraženi i predstavljaju “rezervoare virusa” koji mogu da zaraze druge osobe. Da li će Vučić nastaviti svoju kampanju i nastaviti da se igra sa životima drugih ostaje da se vidi.

Izvor: Pravda 

2 KOMENTARA

  1. Vučić se nedeljama drao na nas gradjane, iz dobre volje, da se ne ne zarazimo. Izgleda da je trebalo da se dere na svog sina?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime