Napadnuta ekipa „Južnih vesti“ na biračkom mestu u Nišu

0
504
Policija je na terenu / Foto: JV

Fotograf i novinar Južnih vesti verbalno su napadnuti u dvorištu Osnovne škole „Stefan Nemanja“ u Nišu, kada su fotografisali ljude sa spiskovima ispred biračkog mesta. Intervenisala je i policija.

Ljude koji drže papire na kojima su tabele i spiskovi sa imenima i podacima, novinar i fotograf Južnih vesti primetili su na biračkom mestu u Nišu i fotografisali ih. Oni su ih potom verbalno napali, pretili im i tražili da obrišu fotografije.

Novinarski zadatak razbesneo se je osobe koje su nosile spisak sa imenima i prezimenima osoba, adresama i brojevima telefona. Ekipa Južnih vesti pitala je ženu koja je sa spiskom sedela na klupi preko puta ulaza u školu, šta je na njemu, reporter je fotografisao ga, međutim, napao ih je muškarac koji se predstavio kao njen suprug.

Predstavili smo se, pitali smo kakav je to spisak. Ona je rekla to je neki moj spisak, koji ja proveravam. Video sam da nije birački spisak, ali sam je svejedno pitao da li je o njemu reč. Ona je ponovila da je to njen spisak sa kojeg nešto proverava. Kada smo obavili novinarski zadatak na samom biračkom mestu i izašli iz škole, tu nas je dočekala osoba koja se predstavila kao njen suprug – priča Nikola Mitić.

Napadač sa spiskom je šakom uporno pokušavao da foto-reporteru Južnih vesti Matiji Gačiću iz ruku otme foto-aparat. Rečima „šta se mangupiraš?“ i „briši te slike“ stariji muškarac je nasrtao na medijske radnike, što se čuje i na audio-snimku, koji je uhvatio trenutak napada.

Novinar Mitić kaže da su nakon toga usledile i psovke, ali i pretnje poput „polomiću ti noge“.

Policija je brzo izašla na teren, uzela izjavu od napadnutog novinara i fotografa, a zatim je pronašla i samog napadača koji je mirno izlazio iz dvorišta Osnovne škole „Stefan Nemanja“, gde se incident i odigrao.

Da Vas podsetimo:  Novinar iz Pirota koji je izveštavao o nesreći sa amonijakom saslušan u policiji, njegov advokat kaže nejasno zašto
J. A.
Izvor: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime