Napravite vodicu za ispiranje usta i uklonite plak sa zuba

0
2727

zubiVodica za usta koja uklanja naslage je najbolji način da se upotpuni pranje zuba, jer smanjuje prisustvo plaka uporedo sa smanjenjem količine bakterija koje su ostale nakon pranja zuba.

Ispiranje usta vodicom je jedan od najbitnijih procesa zubne higijene, jer on uklanja sve bakterije i bacile koje pranje zuba četkicom dovodi do površine. Ono takođe rezultuje i u svežijem dahu.

Oralna higijena je ključni deo zdravlja. Zdravlje i dijeta čak u nekim slučajevima mogu ukoniti karijes. Čišćenje zuba vodicom za ispiranje koja uklanja plak je jedan od najvažnijih koraka za održavanje oralne higijene. Prednost je to što to možemo i sami uraditi.

Prednosti domaće vodice za ispiranje usta koja uklanja plak.

Vi kontrolišete sastojke: Pravljenjem svoje vodice za ispiranje usta vam omogućava da kontrolišete kvalitet onoga što stavljate u usta.

Nije skupo: svoju vodicu možete napraviti za samo delić novca od onoga koliko koštaju kupovne vodice koje nisu proverene.

Nemaju skrivene hemikalije: Kupovne vodice su često mešavina aditiva, koloranata i veštačkih zaslađivača, veštačkih aroma i mnoštvo hemikalija koje su štetne po vaše zdravlje.

Kako napraviti domaću vodicu za ispiranje usta

Ova vodica se bazira na sodi bikarboni. Soda bikarbona predstavlja jedan od najboljih dostupnih čistača i može se koristiti na stotine načina, uključujući i u oralnoj higijeni. Ona se pritom često koristi i prilikom direktnog pranja zuba četkicom jer je poznato da uklanja mrlje i izbeljuje zube, kao i da uklanja bakterije, plak i mikrobe koji prouzrokuju karijes i loš zadah.

Sastojci:

kašika sode bikarbone
pola šolje hidrogen peroksida
pola kašičice soli
pola šolje tople vode
šolja hladne vode

Materijali

Četkica za zube
Šolja
Čačkalice

Objašnjenje:

Pomešajte sodu bikarbonu i so. Zatim pokvasite četkicu za zube u toploj vodi i umrljajte je tom mešavinom. Dobro istrljajte zube tom četkicom i izbacite je iz usta.
Prethodnu operaciju ponovite za neka dva minuta.
Pomešajte zatim hidrogen peroksid sa toplom vodom i isperite usta na minut i zatim ispljunite.
Uklonite naslage sa zuba čačkalicom i isperite hladnom vodom
Možete ovu proceduru ponoviti do dva puta nedeljno uz normalno pranje zuba.

Da Vas podsetimo:  Niška glumica Staša Nikolić na prestižnoj akademiji u Moskvi kao jedini strani student

Upozorenje: Nikad ne gutajte vodicu za ispiranje usta (prirodnu ili kupovnu) jer neki od njenih sastojaka mogu biti štetni ukoliko se progutaju.

Zapamtite da je za održavanje oralne higijene neophodno prati zube bar tri puta dnevno sa kvalitetnom pastom. Uporedo sa tim, činjenica je da ljuta hrana podstiče proizvodnju pljuvačke a pljuvačka dezinfikuje usta na prirodan način.

www.webtribune.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime