Naprednjaci iz Užica domove opozicionih birača zovu brlogom

1
103

Predizborna kampanja je u jeku, a posete birača „od vrata do vrata“ nisu novina, pogotovo kad je sprovode aktivisti Srpske napredne stranka. Užičani na društvenim mrežama dele uputstvo, navodno namenjeno aktivistima SNS uključenim u ovu vrstu kampanje. Uputstvo daje smernice ponašanja i način komunikacije s potencijalnim glasačima. Ono što je podiglo najveću prašinu jeste katekorizacija građana koji ne žele da razgovaraju na temu izbora i podrške Aleksandru Vučiću. Oni su nazvani „teška stranka – protivnik, koji je u svom brlogu“.

Uputstvo koje se pojavilo odnosi se na tzv. VDV (vrata do vrata) kampanju u užičkom naselju Turica. Iz kancelarije SNS u Užicu negiraju da uputstvo za aktiviste ima bilo kakve veze s tom partijom.

Aktivistima se kroz uputstvo nalaže da potencijalnom glasaču treba da kažu „dobar dan gospodine ili gospođo“, te da se predstave imenom i prezimenom. U nastavku im se pojašnjava zbog čega je važno da se predstave imenom i prezimenom, jer se tako uspostavlja blizak kontakt, smanjuje napetost, pokazuje kultura, ali i identitet…

Zatim sledi izvinjenje i molba za dva minuta pažnje, uz pojašnjenje da se treba izviniti i otići ako lice nije zainteresovano da razgovara. Ako jeste, odmah izgovoriti ime Aleksandar Vučić i pitati za glas. Onda sledi identifikacija, broj telefona, pa drugi članovi porodice… Kad se anketa završi podeliti poklone, pa se ponovo sugeriše obavezan osmeh, zahvalnost i pozdrav.

U nastavku uputstva navedene su promotivne reči koje se što češće pominju dok traje razgovor s potencijalnim biračem. Na prvom mestu svakako Aleksandar Vučić, pa onda sve što sledi uz njegovo ime: fabrike, bolnice, pruge, snažna vojska, ekonomski napredak, privredni rast, stabilan kurs, veće plate, penzije… Na spisku su i svi projekti vezani za Užice, sugeriše se nabrajanje i ponavljanje koliko god prilike bude.

Da Vas podsetimo:  Br. 2 u Srbiji

Onda na red dolaze ključne reči, za početak: Aleksandar Vučić, naš predsednik, ekonomski napredak. I još jedan red ključnih reči, u ovom slučaju za naselje Turica: rešavanje kanalizacije, obilaznica, tunel ispod Kadinjače (iako su već bile na spisku promotivnih reči, ali i na spisku ranijih predizbornih obećenja).

Za kraj „razoružavanje kulturom“ i OBAVEZNA EVIDENCIJA.

„Kada naiđemo na „tešku stranku – protivnika“, ni u kom slučaju ne ulazii u bilo kakvu raspravu, s osmehom se izviniti, pozdraviti i otići. Mi smo došli u njegov „brlog“ gde sed oseća jakim, ujedno ugroženim i logičan je njegov gard. Njegov gard je NJEGOV PROBLEM, a ne vaš. Razoružejte ga osmehom i kulturom. Biće i namernih provokacija… Vi samo mirno i kulturno. OBAVEZNO EVIDENTIRATI“!, piše na kraju uputstva.

U masi komentara Užičana, moglo se pročitati:

„Želim da ostanem u svom brlogu“.

„A brlog je nečija kuća???

„U moj brlog ne dolaze, dugo sam već evidentiran“.

„Naravno da moraju da im daju časove iz opšte kulture“.

„Obavezno evidentranje!!!Kako? Crtanje petokrake na ulaznim vratima??? Žuta traka oko ruke???

„Brlogom zovu kuće neistomišljenika“.

„Moramo i mi evidentirati ko nam dolazi kućama“

„SNS pravopis“

„Sramotno, dokle više ponižavati Srbina i srpski dom“.

https://www.ozonpress.net/

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime