Naprednjaci samo mute: „Nišku pivaru” prodali firmi osnovanoj 2. juna

0
780

Predsednik Skupštine poverilaca “Niške pivare” Miljan Damnjančević potvrdio je za agenciju Beta da je to preduzeće prodato za 130 miliona dinara. Firma koja je kupila “Nišku pivaru” osnovana je samo par meseci ranije.

niškoPivara je prodata firmi “Grupa kapitalni projekti” iz Niša.

Prema njegovim rečima, “Niška pivara” prodata je iz stečaja neposrednom pogodbom i to preduzeću čiji je vlasnik bugarski državljanin.

– Novi vlasnik je o prodaji pregovarao sa stečajnim upravnikom a sa nama, predstavnicima poverioca, razgovarao je o budućnosti pivare. Rekao nam je da je zainteresovan za ponovno pokretanje proizvodnje i za povratak jednog broja radnika na posao, istakao je Damnjančević.

Stečajni upravnik “Niške pivare” Ljubomir Kostić nije želeo da za Betu govori o prodaji tog preduzeća, ali je rekao da će se za koji dana oglasiti saopštenjem. Informaciju o prodaji za sada još nema ni Privredni sud u Nišu.

Prema evidenciji Agencije za privredne registre, firma “Grupa kapitalni projekti” je aktivno privredno društvo osnovano 2. juna, sa sedištem u Obrenovićevoj ulici u Nišu.

“Niška pivara” je u stečaju od avgusta 2013. godine. Prvi pokušaj njene prodaje bio je održan 11. septembra, sa početnom cenom od 396 miliona dinara. U proteklih 11 meseci bilo je osam neuspelih licitacija, a na poslednjoj je početna cena iznosila 160 miliona dinara.

Pivara je prodata kao proizvodno-poslovna celina sa 22.620 kvadrata poslovnog prostora i 3,65 hektara zemljišta.

Izvor: Beta / Info žurnal

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime