Naprednjaci vode prljavu kampanju protiv Kikindskih

0
938
Željko Bodrožić (foto: Medija centar)

Glavni odgovorni urednik Kikindskih Željko Bodrožić izjavio je za Cenzolovku da je danas po drugi put bio u kikindskoj policiji kako bi dao izjavu u vezi sa, kako tvrdi, lažnom prijavom za napad, koju je protiv njega podneo član Gradskog veća Milivoj Linjački.

“U pitanju je lažna prijava, nije došlo ni do kakvog napada, ali ja sam, za svaki slučaj, i sinoć i danas bio u policiji kako im ne bih dao povoda da po mene šalju ‘maricu’, kao što su to radili nekim ljudima u prošlosti, rekao je Bodrožić, navodeći i da je tužilac odbacio prijavu.

Bodrožić je juče na svom Fejsbuk profilu napisao da je lokalna Televizija Rubin objavila vest pod naslovom “Željko Bodrožić napao člana Gradskog veća Milivoja Linjačkog”, u kojoj Linjački, inače član SNS, navodi kako ga je Bodrožić verbalno napao i pretio, te da se brine za svoju bezbednost i da je slučaj prijavio policiji.

“Novinari ove televizije nisu me pozvali da dam izjavu, kao što to nisu učinili ni u prethodnih mesec-dva, koliko svakodnevno izveštavaju o mojim „zlodelima“. I umesto da se prepustim navijanju za Liverpul, ja sam otišao do SUP-a da se prijavim, da ne bi sutra naprednjački propagandisti puštali buve kako me je policija proganjala po gradu, ali i da prijavim Linjačkog za lažno prijavljivanje. Dežurni komandir mi je rekao da dođem sutra ujutru i dam izjavu”, napisao je glavni urednik Kikindskih.

On za Cenzolovku podseća na to da se protiv njega poslednjih nekoliko meseci, u sadejstvu lokalnih političara i lokalnih medija, vodi žestoka i prljava kampana, a da su napadi počeli da stižu i sa pojedinih Fejsbuk naloga, neretko lažnih.

“U poslednjih mesec dana lokalni odbor SNS objavio je o meni 12 saopštenja, što je u proseku tri nedeljno, dok su u poslednja tri-četiri meseca Nove kikindke novine uvećale produkciju tekstova u kojima sam isključivo ja tema. Primeti su, takožđe, naročito otkako smo prošle nedelje pokrenuli crowdfunding kampanju za opstanak Kikidnskih, I raznorazne uvredljive fotomontaže na Fejsbuku, sa naloga od kojih su neki utvđeno lažni, naveo je Bodrožić.

Da Vas podsetimo:  Kako su u kampanji izveštavali Pink, Hepi, Prva i B92 - apsolutna dominacija liste "Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane"

NUNS OSUDIO KAMPANJU PROTIV KIKINDSKIH

Nezavisno udruženje novinara Srbije najoštrije osuđuje orkestriranu kampanju koju Srpska napredna stranka poslednjih dana vodi protiv nedeljnika Kikindske i glavnog i odgovornog urednika tog medija Željka Bodrožića.

NUNS poziva sve demokratski opredeljen građane i organizacije civilnog društva da iskažu solidarnost sa redakcijom Kikindskih i pomognu da prebrodi novi talas napada čiji je cilj da se uguši još jedan nezavisni medij u Srbiji.

Kampanja koja se vodi putem društvenih mreža i lokalnih medija u Kikindi bliskih SNS usledila je odmah nakon što su organizacije civilnog društva okupljene u Grupi za slobodu medija i brojni prijatelji Kikindskih organizovali akciju solidarnosti sa tim nedeljnikom. Akcija je inicirana kako bi se Kikindskim finansijski pomoglo da taj slobodni i nezavisni nedeljnik nastavi redovno štampanje i posle svog hiljaditog broja. Hiljadu i prvi broj Kikindskih obeležen je 20. aprila veoma posećenom tribinom organizovanom u beogradskom Centru za kulturnu dekontaminaciju.

Pojedine funkcionere SNS u Kikindi očigledno je zabrinula masovna podrška Bodrožiću i njegovoj redakciji koja od prvog broja novina 9. oktobra 1998. godine profesionalno, objektivno i kritički informiše javnost o svim najvažnijim temama, a posebno o zloupotrebama i manipulacijama vlasti. Od tada do danas novine su preživele zloglasni Zakon o javnom informisanju koalicione vlasti SPS-a, JUL-a i radikala, i uz Vranjske postale najkažnjavaniji lokalni štampani medij krajem devedesetih. Novinari Kikindskih su prvi koji su zbog takvih politički montiranih sudskih odluka dobili spor protiv države pred Komitetom Ujedinjenih nacija za ljudska prava u Njujorku (2005.), kao i dva spora pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu (2009.)

Denis Kolundžija

cenzolovka.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime