Naprednjački batinaši palicama i čekićima napali aktiviste u blokadi puteva

0
82

Batinaši Srpske napredne stranke palicama su napali aktiviste i okupljene građane na blokadi starog mosta u Šapcu. Naime, naši i aktivisti stranke Zajedno za Srbiju, kao i veliki broj građana, blokirali su dolazak velike grupe autobusa i automobila Srpske napredne stranke, koji su iz Šapca krenuli za Beograd. Tom prilikom naši aktivisti i okupljeni građani napadnuti su motkama, a blokada je probijana bagerima. Više ljudi je lakše povređeno, a napadnuta je i aktivistkinja Ne davimo Beograd.

Ono što se danas desilo u Šapcu možete se opisati kao državni udar organizovan od strane države. Celom operacijom uklanjanja blokade na mostu upravljali su funkcioneri Srpske napredne stranke koji su slali svoje batinaše na okupljeni narod. Policija je dobila naređenje da se povuče neposredno pre početka batinjanja.” – izjavio je Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd.

Aktivisti pokreta Ne davimo Beograd danas su, zajedno sa drugim Zelenim organizacijama iz Srbije i regiona bili u poseti Nedeljicama i lokalitetu na kome se planira izgradnja rudnika litijuma, a blokadi su se pridružili na starom mostu u Šapcu gde su pokušali da zaustave autobuse Srpske napredne stranke koji su krenuli ka Beogradu u kontra miting.

https://nedavimobeograd.rs/

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime