Naprednjački uličarski cirkus povodom Beograda na vodi

2
1282

Na sednici Skupštine Srbije koja je posvećena projektu “Beograd na vodi”, odnosno lex specijalisu koji će suprotno Ustavu Srbije i Zakonu o eksproprijaciji proglasiti privatni interes stranog inevstitora javnim interesom, dešava se nešto do sada nezabeleženo u istoriji srpskog parlamentarizma: galeriju Skupštine napunili su članovi SNS-a, odbornici SNS-a u Skupštini grada Beograda, a tu je je i gradski menadžer Goran Vesić. U isto vreme, pred zgardom Skupštine Srbije okupljaju se pristalice SNS-a i projekta “Beograd na vodi”.

narodna-skupstina-skup-naprednjaci-ulica-563x353

Kako Opozicionar saznaje, saobraćajna policija je spremna za veliko “spontano” okupljanje pristalica “Beograda na vodi”, posebno na Terazijama. Verovatno će sačekati predsednika Vlade Aleksandra Vučića, lidera SNS-a, koji će kako je sam izjavio braniti lex specijalis o Beograd na vodi.

narodna-skupstina-galerija-naprednjaci

Protiv ovog projekta su, inače, Akademija arhitekata, Srpska akademija nauke, stručna strukovna udrženja, ali i građanske inicijative poput “Ne davimo Beograd”.

Nejasno je zbog čega neko ko ima apsolutnu većinu u parlamentu, ali i podršku građana kako pokazuju poslednja istraživanja javnog mnenja, organizuje ovakav pritisak na poslanike opozicije i poslanike uopšte, pa i protivnike ovog zakona? Neko ko ima podršku dve trećine poslanika bez ikakvih problema usvaja sve zakone, pa ni ovaj ne može da bude izuzetak, pa je još nejasnije zbog čega se dovode pristalice vladajuće partije sa sve transparentima?!

narodna-skupstina-skup-naprednjaci

Premijer stalno govori da ne želi da deli narod ili Srbiju. Ponavlja i da opozicija ne postoji. Pa što onda puca iz sveg raspoloživog oružja? Što želi da deli Srbiju? Jer, pristalice pred i u Skupštini upravo to znače. Teško da će poslanici i sami sebe čuti kada budu govorili od spontanog dobacivanja s galerije.

narodna-skupstina-skup-naprednjaci-prozivaju-borka
A nije isključeno i da premijer želi ponovo da izazove incidente, kao i prilikom glasanja o budžetu. I da pokuša da diskredituje poslanike opozicije baš sa transparentima spontanih pristalica “Beograda na vodi”, poput “Borko nosi pradu” i “Vučiću hapsi ih sve”.

Da Vas podsetimo:  Ubijeni pre rođenja

sns-botovi-uzivo

Inače, Zakon o okupljanju građana član 2 stav 4 predviđa da su za vreme sednica Skupštine, ili neposredno pre održavanja sednice zabranjeni svi javni skupovi u blizini zgrade parlamenta. Ali, naprednjaci su do sada pokazali da im zakoni nisu važni. Bez obzira što je premijer pravnik.

opozicionar.com

2 KOMENTARA

  1. Zanima me koliko je od ovih „spontano“ okupljenih gradjana ( citaj SNS-ovaca ) bilo prisutno starosedelaca Beograda. Da li su i sada dosli da daju podrsku Vucicu za jedan sendvic i par dinara? Gleam te likove na televiziji, polovina ih sigurno i nezna o cemu se radi ali vodja je naredio i to mora da se ispostuje. Narode osvesti se. Gubimo deo po deo svoje zemlje a da nismo ni svesni. Za par godina vise necemo biti svoj na svome.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime