Naricanje nad pokojnikom

1
1771

Na žalost, ili, pak, na sreću- najtačniju dijagnozu Vučićevog političkog diletantizma i manipulacije dali su njegovi najbolji prijatelji i mecene- Nemci, u tekstu Dojče vele “Stilske vežbe Aleksandra Vučića…”!

Naime, opširno su i detaljno Alekovi miljenici opisali kako neprevaziđeni manipulant vlada tehnikama obmana, opsene i straha, držeči narod u stalnoj tenziji a sebe vazda prestavljajući kao žrtvu protiv koje su se, evo čujemo poslednjih dana, urotili čak i njegovi iz stranke, ali…

Dabome, on stoji postojano kano klisurina, iliti onaj “malko” nakrivljeni soliter “Beograda na vodi” podnoseći za dobrobit Srbije udarce vetrova, kleveta, laži i sveg ostalog iz zamašnog opusa žalopojki kroz koje se uglavnom obraća!

Zaista, bezmalo svaki njegov govor više liči na naricanje nad pokojnikom negoli na javni nastup državnika, no to je zbog toliko puta ponovljenog fakta- Aleksandar Vučić nije državnik već predsednik, a razlika je suštinska!

Evo, pre dan ili dva se, komentarišući predstojeće gradske izbore presamitio ko Stojanka majka Knežepojka vajkajući se nad sudbinom kletom kako postoje velike šanse da izgubi Beograd, pa zatim dobro znana dramska pauza, blag uzdah, zabrinuti pogled u daljinu i već ritualno nameštanje naočara kažiprstom desne ruke.

Od 2102. godine ista koreografija na kojoj bi mu i naumešnija kulturno-umetnička drištva pozavidela, a bogami i valjan deo prvaka svih ovdašnji pozorišta!

Pred svake izbore on, odnosno, SNS i resto trubadurske družine- gube 100 odsto jer, avaj, on daje sve od sebe (zaključno s mantrom kako za pet godina „nije sastavio dvaaa sata sna“) ali narod ne ume da prepozna, ceni i dovoljno obožava mesiju koji hoda vodi i kad je nema u fontani (onoj čuvenoj na Slaviji)!

Dakle, svaki mu je nastup suva patetika i sve se uglavnom svede na dobro poznato “JA”, napad kada nema suvisli (a nema nikada) odgovor na pitanje i kontranapad floskulom: “A, šta su drugi učinili..?”.

Da Vas podsetimo:  Kako je Srbija pomogla ambasadoru Hilu da se oseća kao okupacioni upravnik

Rekosmo, i ovog je puta delovao kao seoska mlada koja se femka, nećka, kao ne bi za đuvegiju kojoj su je otac i majka obećali ali, eto, zarad višeg dobra mora!

Saopštavajući kako postoje velike šanse da izgube Beograd delovao je kao trudnica kojoj samo što je pukao vodenjak, ali opet ne žuri ka porodilištu jer porođaj i može da sačeka još malo, ali Srbija- ne!

Makar i izgubio na lokalnim izborima on će nastaviti da ne spava, ne jede, ne posustaje u nameri da ispuni svoju „biblijsku“ misiju i odvede narod u obećanu zemlju, ostavljajući ga bez zemlje, korena, praga…

Naravno, zver koja vreba iz „pete kolone“ nije dovoljna pa evo, rekoh, sad se pojavljuju i aveti iz sopstvenih redova koje mu rade o glavi!

Naime, u intervjuu Nebojše Stefanovića, tačnije, govoreći kroz njega Veliki vođa poručuje kako je i u SNS-u premalo ljudi spremno da ustane i javno stane u zaštitu „svetog“ imena, lika i dela, koje je, avaj, izloženo tolikim napadima da mu dođe da batali sve i vrati se u onu londonsku gvožđaru u kojoj je kao dečačić zarađiva džeparac dok su ga drugi očekivali od roditelja!

Pa, ako neko u Srbiji poseduje mašineriju spremnu da u svakom trenutku zabrunda na negativan pomen, ma i pomisao samo, o Aleksandru Vučiću, to je svakako on, ali tako je lako, lepo i nadasve produktivno večito izigravati patetičnu žrtvu s kojom je jeres ne saosećati!

A, gde je taj isti Aleksandar Vučić bio kada je Tomislav Nikolić razapinjan na krst (ne žalim ga ni malo, sam je izabrao svog Bruta)?!

Pa, u zavetrini zadovoljno trljajući ruke kako kerberi odrađuju zadat im posao!

Dakle, rupa na saksiji je reći da Vučić opstaje isključivo savršenoj tehnici manipulacije i obmane kojom suvereno gospodari, stvarajući od sebe kult ličnosti koja se mora obožavati i s kojom valja saosećati, ako sebi želite dobro!

Da Vas podsetimo:  Veštačka inteligencija, budućnost rada i planete

Rezultati njegovog rada su u najmanju ruku poražavajući po Srbiju, što će se tek videti, ali rezultati njegove opsene su za divljenje!

Čovek koji i izdaju Kosova i Metohije uspe da predstavi kao pobedu, Ramuša Haradinaja kao najbolju opciju za Srbe (a mnogi su, nažalost, bespogovorno poverovali u to), a glad bedu i siromaštvo kao nezapamćeni rast BDP-a jeste politički Hudini i hazarder kakav odavno nije viđen u politikanskom sazvežđu i na tome mu treba skinuti kapu!

Problem je što tu kapu valja potom spustiti na pločnik da prolaznici u nju ubace koji dinar milostinje, jer to je fakat života u Srbiji danas i Vučićeve politike!

No, po receptu rijaliti šoova, on i dalje maestralno igra svoju igru velikomučenika i žrtve, a dobar deo naroda nažalost saoseća, baš kao sa Macom Diskrecijom i ostalim opskurnim likovima u pomenutim rijaliti formatima sramote!

Nažalost, s tom razlikom što rijaliti imaju ograničen rok trajanja, a vadavini Aleksandra Vučića se ne nazire kraj!

Jer, žrtva je a uprkos tome beskompromisni „borac“ za bolje sutra, pa gde udariti na takvog kada sutra bez njega ne postoji?!

I u to je uspeo da uveri dobar deo populacije, a to jeste ono najpogubnije!

Strahom, obmanama i mehurom od sapunice vlada Srbijom, a Srbija (ne svi, naravno) saoseća sa žrtvom ne shvatajući da Aleksandar Vučić može biti jedino žrtva samog sebe, dok smo svi mi žrtve upravo politike Aleksandra Vučića!

No, valjda je lakše verovati u idole nego sopstvenim očima!

Baš kao svojevremeno sa onom mučenom Kasandrom iz istoimene serije. Sećate se te euforije i uobrazilje da nije filmski već stvara lik i pomoći koju su neki sakupljali da joj se angažuju nabolji advokati kako bi joj pomogli da se izbori sa nepravdom učinjenoj joj u seriji?

Da Vas podsetimo:  Draža Mihailović ponovo među Srbima

Dakle, Vučiću- Kasandro! Srbijo- tv serijo s uvodnom špicom i samo jednim likom u svim ulogama!

On leti, on ne spava, on ne jede, on ne mari za kišu, sunce il sneg, on je i dete i radnik i penzioner i trudnica i samohrana majka i kamen temeljac i stotine hiljada novih radnih mesta i jutro i noć…

On je žrtva svih žrtava, a ko posumnja…tu je nova vanredna konferecija za medije na kojoj će se presamititi pa uzdići, zaplakati pa zagrmeti, zagledati se u daljinu i raširiti ruke kao da želi sve da prigrli…

A, sad pažljivo gledajte kako iz desnog rukava izvlači buket cveća, dok iz levog polaže venac na krajputaš Srbiji i- hop…

Mihailo Medenica

fsksrb.ru

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime