Narod mora da vraća opljačkane i uludo spiskane državne kredite tajkuna i političara!

0
772

mmf

Državu bi između ostalog trebalo da čine tri stuba: Suverena vlast, teritorija i stanovništvo.
Sueverna vlast je izgubljena nasilnim rušenjem vlasti petog oktobra 2000-te. Suverenost, bi trebalo kao termin da znači “najviši u svom domenu”. Naša vlast nije takva, ona je ispod toga. A koja je onda suverena? Suverenu vlast čine Davenport i Kirbi. Zatim ide vlast koju smo birali na izborima. U ovakvoj konstalaciji snaga, jasno Vam je ko ovde vuče konce.

Oko 17% teritorije je vlast koja je birana od 2000-te predala de facto, a sada nastavlja dalje do konačne zvanične predaje. Ili jeste predana ali samo nije ozvaničena. A što bi? Nešto slično dešava se i na severu. Zemlja se prodaje “inostranim investitorima”, pa će naš seljak obrađivati tuđu zemlju. Ono što ubere neće biti njegovo i neće sa tim da raspolaže kako želi! Jeli to normalno?

I na kraju, kako je sve ovo povezano, a (ne)prilike su takve da sve utiče na to da nema pozitivnog prirodnog priraštaja, nismo postali, nego jesmo zemlja penzionera i polako kao država ostajemo bez stanovništva!

A sve je ovo nastalo kao posledica kriminalaca na vlasti, od 2000-te po najviše, pa do danas.

Bar malo razboritom čoveku sve vreme ne može da se ne otme sledeća glupost. Već 15 godina svakodnevno ispiranje mozga o Evropskoj uniji, o nekakvim zarezima, uslovima, studijama, ne studijama, izvodljivosti, neizvodljivosti… a sve sa ciljem da te zaglupe da posmatraš društvena događanja kao hipnotisan. A ono što je najpotrebnije da bi živeo kao društveno biće su ti odneli, oteli i ne umeju i ne znaju da ti stvore, a to im je dužnost! Samo se prisetite onih laži belosvetskih i domaćih gangstera – samo ovo isporučenje Hagu i Srbija cveta, ili samo još ovo i onda ide Srbija napred, ili samo potpišite SSP i Srbija će poleteteti i samo i samo… a sve vreme preko medija o tim stvarima terorišu jadan narod…Ili mantra o reformama. Reformišu po celi dan sve ove godine sve što se može a za posledicu naiđemo na konstataciju: Što je više reformi, sve je više isto, ili gore! Narodom se manipuliše punih 15 godina! Dokle?

Da Vas podsetimo:  Rašomon u Krušiku

Danas, u ovom momentu smanjene su plate, penzije, sutra će da poskupi narodski rečeno struja (električna energija). Kažu, dogovaraju se sa Mmf-om. Mmf je prosto rečeno banka, od koje je država uzela kredite. Novac iz Mmf-a je prosleđen na raspolaganje bankama u Srbiji.

Krediti su korišćeni otprilike u periodu 2004-2010 godine. Prisetimo se, u tom periodu, odjedanput se gradovi po Srbiji jelte kreče, menjaju lampioni, ugrađuju behatoni po trotoarima, prave šetališta popločavaju se gradski trgovi (valjda da prošetaju penzioneri i mladi kada već nemaju posla) postavljaju žardinjere sa cvećem, lepo… žene i bake se dive lepoti. Često ste mogli čuti komentare, „pa vidi, kako je sada sve lepo uređeno, svaka im čast“. Baš kada sam to čuo, u sebi pomislih, da svaka im čast. Debelo ćemo mi to platiti! U istom trenutku demokrate na vlasti i njihova kamarila pokupili novac Mmf- a kroz “Razvojnu banku Vojvodine”, milione, “Agro banku”, sumnja se ovi danas “Univerzal banku”…i odneli sve, strpali sebi u džepove. Prisetite se samo kada je g-din direktor “Agro banke” mrtav hladan izjavio na televiziji kako je normalno da za 30 godina rada sebi da nagradu od 300 000 evra, jer je jelte po njemu samome uspešan menadžer, a pre toga je delio srpskim biznismenima „kredite“ bez hipoteka i potrebe da se vraćaju – upitajte se odakle taj novac? A zatim je uhapšen kao navodno jedini krivac za sve ovo.

Pogledajte danas te ljude i tajkune! Od običnih opozicionara duvača u pištaljke u otrcanim kožnim jaknama i farmerkama, postali vlast i ubrzo milioneri, a ništa, baš ništa nisu stvorili ni proizveli. Nema ni jednog novog proizvoda po kojem je Srbija postala poznata. Nema nikakvog Mercedesa ili Simensa iz Srbije kako bi ti zaradili ovoliki novac. Pa šta su ti ljudi onda radili, šta su proizveli, napravili, plasirali pa zaradili, šta? Šta je napravljeno u državi Srbiji za svo ovo vreme a da ima kapitalan značaj? Ni puteve nisu uspeli da naprave. Nema još ni koridora 10, saobraćaj polako prelazi na koridor 4, koji ide kroz rumuniju i bugarsku…

Da Vas podsetimo:  Ima li pravde za malog čoveka?

Dakle, prost zaključak – krali su! Sve je to kriminal, pljačka. I šta ćemo sad? Mmf kaže, stiže Vam “prva rata”? Naravno, s obzirom da smo taj novac Mmf-a sa enormno visokim kamatama potrošili na domaće biznismene, deleći im novac koliko im treba bez obaveze da ga vrate, a oni isti delili s političarima na vlasti, a ono što je preostalo su uložili u razvoj (zatvorili i gurnuli u stečaj i likvidaciju svako preduzeće koje je moglo nešto da proizvodi i bude konkurentno robi koja se uvozi, uništili privredu čak doveli do apsurda i zanatlijsko privređivanje, zadrugarstvo…) sada nema novaca iz realnih izvora da se Mmf-ov kredit vraća, već naravno, vratiće narod. Odreži po sirotinji. Niste uspeli da platite vodu, struju, grejanje na vreme…poslaćemo vam izvršitelje da vam odnesu i poplene sve iz kuće. Možda i celu kuću. Što da ne. Novac koji su domaći biznismeni i političari oteli za sebe od Mmf-a mora da se vrati. E pa narode vraćaj! Uostalom, jer znate da sva ova štednja (smanjene plate i penzije, agresija za neplaćene račune, enormono visoki porezi…) upravo ide za razvoj! Za razvoj privrede. Doduše privrede ovih zemalja kojima vraćamo kredite a koji su nam isti dale sa jednim specijalnim uslovom. Uslovom – zabranjeno je ulagati u proizvodnju, nikako. Samo u lampione i žardinjere. Jer ćete tako, kada te doteraju do ovog stadijuma u kome smo danas, naterati da prodaš i one resurse koji su ti zadnji ostali da bi im vratio kredit. Za svo ovo vreme nije stvoren realan izvor prihoda. Nije se otome razmišljalo, sem na uludo trošenje i nažalost kriminal, špekulacije.

A nema veće tragedije kada vlast udari na jadan narod, svoj narod, koji nema, kome je i ovako teško. Prosto. Može se od naroda tražiti da redovno izmiruje svoje komunalne dugove, plati porez, ali samo pod jednim uslovom. Kada je stanovništvo zapošljeno. Kada država, kao sve normalne druge države, što joj je i jedna od osnovnih funkcija, zaposli svoj narod. Kada mu omogući posao i pristojnu zaradu.
Kada tu svoju dužnost država ispuni, tada će narod realno biti sposoban da servisira svoje dugove. Ako to tada ne radi, smatraće se prekršajem koji treba sankcionisati. I to je potpuno u redu. Da li mi imamo to danas? Da li je kod nas takva situacija? Nije! Kod nas je nasilje!

Da Vas podsetimo:  Dušeci i posteljina na ORL odeljenju kao iz horor filma

Tražiti od nekoga nešto što nema, što ne može i nije u stanju da plati ili plati na vreme a zbog toga ga skoro najgrublje kazniti i kažnjavati je nasilje, otimanje, pljačka.

Na žalost, ili nažalost… Rezime govori da je kredit MMF-a opljačkan! Opljačkali su ga i odneli tajkuni s političarima. Sve stavili u svoje džepove a rate tog kredita naravno neko mora da vrati. U ovom momentu to radi gladan narod.

Da li će narod moći svo vreme da bude izložen ovoj torturi?!

U svoj ovoj nesreći primetićete još jedan apsurd.

Na pameti svakom građaninu mora uvek da bude to da država ne postoji radi sebe, ili da bi se gradila radi sebe same. Ne! Država postoji zbog građana, kao uređenje koje će olakšati i urediti život. Međutim, ovde je obrnuta gotovo apsurdna situacija – građani postoje zbog države!

Ispada da su građani po rođenju osuđenici koji će da rade za nekakvu državu (čitaj parazitski preglomazni državni aparat) i vraćaju njene pokradene kredite, koja je vlast sama sebi podelila u ime te države, zatim tajkunima (kriminalcima-gangsterima-tenderskim špekulantima-dilerima) i ko zna kome još.

U nas je takva država važnija od građana. Zbog toga smo mi jedan srećan narod koji će kako stvari stoje biti brojniji u rasejanju nego u matici. Sigurno kao posledica jednakih šansi za sve ljude, prava, pravde, kvaliteta života…?!

Dokle će sve ovo trajati, do nestajanja ili…?!?

Borisav Jovanović

srpskikulturniklub.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime