Naša zemlja i Rusija nisu pozvane na obeležavanje godišnjice Drugog svetskog rata?!

0
484
Foto: pixabay.com

Na adresu predsednika Srbije Aleksandra Vučića još nije stigao poziv iz Poljske da 1. septembra prisustvuje obeležavanju 80. godišnjice od početka Drugog svetskog rata, piše „Politika“ pozivajući se na saznanja u Predsedništvu.

Kako su za ovaj list pojasnili u Ministarstvu spoljnih poslova, od ambasade Srbije u Varšavi dobili su informaciju da su pozivi upućeni samo članicama EU, NATO i Istočnog partnerstva.

Ovo su za list potvrdili i u ambasadi Poljske u Beogradu.

Na pitanje novinara „Politike“ da li je poziv upućen nekim od zvaničnika iz Beograda i zašto nije pozvan niko iz Rusije, otpravnik poslova poljske ambasade Pavel Sokolovski je odgovorio da su „pozivnice upućene najbližim poljskim partnerima iz EU, NATO i zemljama Istočnog partnerstva“.

Ovo će, ocenjuje“Politika“, biti drugi važan događaj na kome Srbija neće biti zastupljena u skladu sa svojom istorijskom ulogom i statusom sile pobednice.

List podseća da je na proslavi 100. godišnjice potpisivanja primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembra prošle godine, Francuska predsednika Srbije smestila u neke od sporednih redova, dok je Hašim Tači sedeo tik iza Vladimira Putina.

Oštre kritike na račun Poljske stižu iz Moskve, budući da pozivnicu za događaj kome će, kako se najavljuje, prisustvovati oko 20 svetskih lidera, nije dobio ni ruski predsednik Vladimir Putin.

E, sad to što je zvanična Varšava žestoko ponizila bratski narod koji Poljacima nikad ništa nažao nije učinio je stvar koje treba da se stide zvaničnici Poljske.

Običan, narod i navijači iz Poljske u više navrata su pokazali šta misle o politici svoje vlade. Za njih je KiM Srbija, a najjasnije su to pokazali na meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine između Ukrajine i lažne države Kosovokoja se igrala se na neutralnom terenu, a to je ovog puta bio u Poljskoj, tačnije u Krakovu.

Da Vas podsetimo:  Istraživanje Mobilnost građana Srbije i pandemija COVID-19

Poljaci su jedva dočekali kako bi gostujuću selekciju dočekali porukom u ime Srbije i srpskih ‘saboraca’. Iako je Poljska priznala nezavisno Kosovo, tamošnji narod nikako to ne prihvata.

Osvanuli su grafiti podrške južnoj srpskoj pokrajini i dobro poznato: ‘Kosovo je Srbija’.

Izvor: informer.rs / nacionalist.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime