NAŠI ISTORIČARI ZNAJU ZA DOKAZE: Srbi su stariji narod od Rusa i Germana!

0
455
Foto: YouTube Screenshot

Miodrag Milanović je prošle godine objavio zapaženu knjigu „Srbi u poznoj antici i ranom srednjem veku”, a nedavno se pojavila i „Istorija Vanala, Veneda i Bodrića”, irskog istoričara Tomasa Njudženta, istoriopis o Srbima sa severa Evrope, koju je priremio i štampao u izdavačkoj kući Vandalija, specijalizovanoj za naslove o drevnoj srpskoj istoriji.

U intervjuu za HelmCast Milanović se osvrće na ova dva naslova napominjući kako je čitateljstvo u državi prvi put u prilici da nešto više i podrobnije sazna o Srbima koji su naseljavali Baltik i teritorije današnje Nemačke, Poljske i Češke. Takođe, daje uvid u bogatstvo pisanih izvora koji svedoče o dolasku na Balkan, u pitanju su, uglavnom, sirijski i grčki hroničari i istoričari.

 U razgovoru se osvrće na neke zablude kao što su tvrdnje da su Srbi naslednici drevnih Vinčanaca ili da su zapravo Iliri, Goti, Geti itd. zaključujući kako za te tvrdnje nema osnova.

Srpski narod je drevan narod, njihovo ime se prvo pominje u istoriji indoevropljana i besmisleno je srpsku bogatu istoriju mešati sa istorijom bilo kog drugog naroda, pogotovo je prisvajati kako to rade neki pseudoistoričari.

Izvor: Naša Borba

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime