Ne dam Trepču, ne dam Trampa, ili – u laži su kratke noge

0
1096
Foto: montaža

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ daje punu podršku Mitropolitu zetsko-primorskom njegovom preosveštenstvu gospodinu Amfilohiju Radoviću u njegovoj borbi da se sačuva Kosovo i Metohija u okviru svoje Republike Srbije.

Opravdane kritike Vašingtonskog sporazuma koji je štetan po srpske nacionalne i državne interese na koje je njegovo preosveštenstvo ukazalo izazvale su histeričnu, vulgarnu i nadasve nepristojnu medijsku kampanju protiv ovog crkvenog velikodostojnika. Mediji koji to rade su dnevni listovi Infrmer, Alo, Kurir, Dnevni telegraf. A od elektronskih medija već dobro poznati RTV Pink. Ne treba biti mnogo pametan pa da čovek shvati da iza ove prljave kampanje lično stoji predsednik Srbije. Pa i naslovi koji se pojavljuju u ovim tabloidima su isključivo njegovi.

Foto: printscreen (NSPM)

Čudi da takvi drski i bezobrazni napadi na Mitropolita kod čelnika Demokratskog fronta Andrije Mandića i Milana Kneževića ne izazivaju nikakvu reakciju. Dobro je poznato da je obaranje režima Mila Đukanovića u Crnoj Gori pre svega zasluga ovog crkvenog velikodostojnika.

Andriju Mandića i Milana Kneževića vezuju srdačni i prijateljski odnosi sa Aleksandrom Vučićem po čijem nagovoru su dolazili u Kosovsku Mitrovicu i dali podršku kolaboracionističkoj „Srpskoj listi“ koja učestveuje u skupšini i vladi separatističke tvorevine zvane republika Kosovo.

Ako ovi čelnici ne priznaju nezavnisno Kosovo ne mogu u isto vreme da podržavaju Srbe koji su birani po ustavu i zakonu samoproglašene republike Kosovo. Vranjanci imaju običaj da kažu, „tako ne biva“.

Vašingtonskim sporazumom, na šta opravdano ukazuje Mitropolit zetsko-primorski, Srbija se obavezala da više neće lobirati kod mnogih prijateljskih država za povlačenje priznanja ove separatističke tvorevine. Istinu govorići, najveći deo zemalja koje su povukle priznanje samoproglašene republike Kosovo uradile su to na inicijativu Rusije a ne Srbije. U okviru samog sporazuma, za priznanje samoproglašene republike Kosovo od strane Izraela predsednik Vučić je ovu državu nagradio tako što je suprotno Rezoluciji 478SB amabasadu Srbije iz Tel Aviva preselio u Jerusalim. I ovaj deo Vašingtonskog sporazuma Mitropolit je opravdano kritikovao.

Da Vas podsetimo:  Poklončićem ću te, poklončićem ćeš me
Vučić sa Trampom u Beloj kući / Foto: YouTube Screenshot

Šlag na tortu Vučićevog snishodljivog, poniznog i servilnog ponašanja koje ga svodi na nivo političke sline prema američkom predsedniku je i postavljanje ogromnog transparenta na Brnjačkom mostu koji premošćuje jezero Gazivode. Na transparentu stoji da je to Trampov most i da su narodi Srbije i Kosova zahvalni Donaldu Trampu što im je podario ovaj most. Kakvo licemerje i koji politički skandal. I ne samo to. U isto vreme istakao je i drugi transparent na velikoj brani jezera Gazivode i tom istom jezeru, sa zvučnim srpskim nazivom, dao ime Trampovo jezero. Kako je predsednik zadnjih godina često ponavljao krilaticu „Ne dam Trepču, ne dam Gazivode“ sada će morati da govori „Ne dam Trepču, ne dam Trampa“.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ podseća građane Srbije da je Brnjački most sagrađen pre više od 30 godina iz razloga jer su skoro dve decenije stanovici mesne zajednice Brnjak morali čamcima da dolaze do svojih domova. Tadašnje rukovodstvo opštine Zubin Potok zajedno sa narodom zatražilo je pomoć ondašnjeg predsednika presedništva SFRJ Nikole Ljubičića uz čiju pomoć je taj most i sagrađen. U znak zahvalnosti građani Ibarskog Kolašnina su taj most nazvali most Nikole Ljubičića i istog proglasili za počasnog građanina. Ovaj licemerni transparent su postavili kratkoošišani momci sa džipovima novosadskih i beogradskih registarskih tablica uz preporuku i inicijativu predsednika Srbije. Za vreme NATO bombardovanja američki avioni su u više navrata gađali ovaj most ali ga nisu pogodili. Na dva kilometra od ovog mosta pogodili su drugi most koji do dana današnjeg nije obnovljen. Pogodili su na desetak kilometara od ovog mosta i veliki repetitor na Mokroj Gori.

Foto: printscreen (NSPM)

Da bi sačuvao golu vlast predsednik Srbije je spreman na raznorazne marifetluke, mahinacije, prevare i podvale izmišljajući da je most sagradio Donald Tramp a ne neko drugi. U laži su kratke noge.

Da Vas podsetimo:  Министарство грађевинарства шест година није срушило ниједан бесправни објекат

Informativna služba
Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“

Izvor: NSPM

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime