RTS nedorastao zadatku: Ne dam više za pretplatu!

0
936

RTS-PROGRAMSKA-ŠEMA-620x330

Do skora poštovane kolege sa Radio-televizije Srbije, iz naslova ove kolumne vam je sve jasno. Javno vam kažem – ne dam pare za vaš „program“. Kao akt građanske neposlušnosti – ne pada mi na pamet da vam više platim i jedan jedini dinar. Jer, to što ste vi ovih dana pokazali je sramno. Pokazali ste da niste dostojni imena „javni servis građana Srbije“. Pokazali ste da ste nesposobni da se prilagodite haosu i beznađu i da pomognete građanima Srbije da se izbore sa ovim ludilom koje nas je zadesilo.

Ne mogu i neću da verujem da tolika armija novinara nije bila spremna da se javlja sa lica mesta danima i noćima.

Ne mogu i neću da verujem da toliki novac spucan u vaše „kapacitete“ nije bio dovoljan da vi barem šest sati dnevno izveštavate o mukama koje su zadesile pola ove zemlje.

Ne mogu i neću da verujem da niste imali dovoljno kamera. Snimatelja. Kola. Bilo čega.

Uredništvu i rukovodstvu „javnog servisa“ poručujem: sram vas bilo. Svi vi koji ste „urednici“ informativnog programa treba da podnesete ostavke jer ste zaboravili u kojoj i kakvoj zemlji živite. A to se nijednom novinaru ne sme desiti.

Zar toliko puta isprozivana ružičasta televizija da vam drži lekciju novinarstva?

Zar za informacije o tome šta je ugroženo i gde se gube životi treba da gledam Pink???

Koliko kola ima RTS? Koliko studija? Koliko novinara i dopisnika? Koliko linkova? Koliko predajnika i repetitora? Koliko kamera (terenskih, o onim studijskim da ne govorim)? Reportažnih kola?

Gospodo sa RTS, zar vi nemate dva televizijska kanala na raspolaganju? Zar nemate i onaj treći, digitalni?

Zar u ovakvoj situaciji niste mogli da jedan od dva kanala date u funkciju države bez odlaganja, sa 24-satnom šemom koja bi se odnosila samo i isključivo na poplave?

Da Vas podsetimo:  Podrška okončanju nekažnjivosti zločina i targetiranja novinara u Srbiji

Šta je – trebala odluka programskog saveta za takav potez? Čekali ste odluku RRA?

Ili su vam možda – krivi sindikati?

Nemoj da je bilo ko od vas ili državnih zvaničnika u narednih godinu dana pomenuo da treba plaćati pretplatu! Ova pošast je bila gora od bilo kakve koja nas je ikad zadesila! U ovoj zemlji od bombardovanja do danas nije bilo ovakve kataklizme, a vi me zajebavate raznolikim sadržajem i sportskim prenosima?

Sram vas bilo.

Klinci s Pinka koji su se tek ispileli sa fakulteta (ili još studiraju) zajedno sa dva voditelja kojima su oči zakrvavele od gledanja u kameru pod reflektorima non-stop su davali ono što je ljudima bilo potrebno: INFORMACIJE. A vi? I vas i one koji se hvale kako su lideri u informisanju i kako su za ovih 25 godina postavili nove standarde u novinarstvu – treba da je sramota. Da, mislim na B92. Na njih, istina i ne mogu da se ljutim – oni su privatna televizija koja ima pravo da svoj program oblikuje prema sopstvenom nahođenju.

Njihov odgovor na ovo ludilo bio je da emituju Bulevar (?!)…

Ali vi, sa „javnog servisa“ – treba da se stidite svih žrtava u ovoj zemlji.

To što vi radite, ne može se zvati televizijskim programom, a naročito ne – javnim servisom u službi građana Srbije, već salonskim zajebavanjem.

Vama više ne dam pare.

I nadam se da vam ni drugi više – neće davati.

Aleksandar Bećić

kolumnista

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime