Ne palite se, neće biti vanrednih parlamentarnih izbora

1
943

cNpPK2NListovi “Blic” i “Alo!” već dva dana pišu da će Aleksandar Vučić 20. decembra raspisati i vanredne parlamentarne. Ne palite se, neće biti vanrednih parlamentarnih izbora.

Pojedini mediji pišu da “Srpskoj naprednoj stranci i njenom lideru Aleksandru Vučiću, i te kako odgovara da se u decembru, zajedno sa lokalnim i vojvođanskim, održe i parlamentarni izbori”. Kao obrazloženje, mediji navode da bi to odgovaralo Vučiću i SNS-u jer uživaju veliko poverenje građana što bi Vučiću obezbedilo još jedan mandat. Iz SNS-a nisu potvrdili da će raspisati vanredne izbore, već da su oni “uvek raspoloženi da provere volju građana”

Ni godinu dana nisu na vlasti, a već se govori o vanrednih parlamentarnim izborima. Kada pogledamo odakle dolaze takve tvrdnje, sve će vam biti jasno.

“Buvu” o vanrednim parlamentarnim izborima pustio je “neimenovani izvor” iz Vlade koji je blizak Aleksandru Vučiću.

Izvori listova “Blic” i “Alo!” bliski kabinetu premijera uveliko pričaju da od rekonstrukcije Vlade nema ništa (to smo mogli i da pretpostavimo) i da bi već u decembru moglo da se ide i na parlamentarne izbore.

Naime, na jesen bi trebalo da budu raspisani lokalni i vojvođanski izbori za 20. decembar, pa se pominje mogućnost da istog dana budu održani i parlamentarni izbori.

Prvo, kredibilitet tog “neimenovanog izvora” iz Vlade je veoma upitan. Drugo, otkad bliski saradnici Aleksandra Vučić bolje znaju šta bi više odgovaralo Vučiću od samog Vučića. Treće, imajući u vidu to da je Vučić mesecima javnost držao podgrejanu po pitanju rekonstrukcije Vlade, od koje je sada odustao, bilo je potrebno plasirati drugu “šokantnu” informaciju kako bi javnost ostala podgrejana.

Vest o prevremenim parlamentarnim izborima mogla je samo da fascinira naivne građane i možda pripadnike opozicije. Od vanrednih parlamentarnih izbora neće biti ništa i to je činjenica!

Da Vas podsetimo:  ŠTA KAŽE ISTORIJA, MOŽE LI ZASTAVA VRATITI SRPSKO JEDINSTVO?

Podsetimo da nije prvi put da taktički podmetnuti “neimenovani izvor” bliski premijeru i Vladi iznose tvrdnje koje se po pravilu na kraju ispostave kao neistinite.

Da li shvatate koja je poenta? Sada će javnost raspravljati o izmišljenim potencijalnim izborima, a ne o devastiranoj ekonomiji, smanjenim platama i penzijama, javnom dugu, visokoj nezaposlenosti, štrajku prosvetara, itd.

Priče o vanrednim izborim uvek su odlična diverzija.

Teleprompter.rs

1 KOMENTAR

  1. „Ne palite se, neće biti vanrednih parlamentarnih izbora“
    Oprostite ali ovaj ulicarsko barabski recnik nije dostojan vecine obrazovanih ljudi koji kupuju i citaju slinavljenja i bal;av;jenja polupismenih novinarcica, slugu AV !
    Odvratno. Prestajem da kupujem i Blic (Kurir ne kupujem od januara).

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime