Ne prihvatamo Tačijeve izbore

0
511

Izbori1. Lokalni izbori u tzv. Republici Kosova zakazani za 03. novembar 2013. godine su nelegitimni i neprihvatljivi, ppe svega za srpski narod i opštine sa severa Kosova i Metohije. Pomenuti izbori nisu u skladu sa zakonima i Ustavom Republike Srbije, niti sa Rezolucijom SB-UN br.1244, a građani i opštine Severa Kosova i Metohije su se već izjasnili da neće u tzv. Republiku Kosovo i zato neće izaći na separatističke lokalne izbore, bez obzira što su pojedini Srbi podlegli pritiscima i ucenama, ili su iz ličnih ineteresa prihvatili da učestvuju na tuđim izborima. Rezultati nelegitimnih izbora se apsolutno ne prihvataju.

          2. Od Ustavnog suda Srbije se traži da odmah prekine zastoj u radu po predmetima koji se odnose na ustavnopravni položaj AP Kosovo i Metohija i da u najkraćem roku samostalno i odgovorno donese odluke po svim predmetima i inicijativama za ocenu ustavnosti i zakonitosti briselskih sporazuma , donetih uredbi i drugih pratećih akata, kao i posebno izjašnjenje Suda u vezi osporenih odluka Vlade Srbije od 10. septembra 2013. godine, kojima su bez ispunjenja zakonskih uslova raspuštene legalno izabrane skupštine u opštinama na Severu KiM.

          3. Ukoliko do 10. novembra 2013. godine Ustavni sud Srbije ne poništi pomenute odluke Vlade Srbije, građani sa Severa KiM-a traže da Predsednik Narodne skupštine Srbije, u skladu sa zakonima i Ustavom Republike Srbije, raspiše lokalne izbore za opštine Kosovska Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok na kojima će svi zainteresovani politički subjekti proveriti izbornu volju građana iz pomenutih opština.

          4. Posebno ukazujemo da iz opština sa Severa KiM nema interno raseljenih lica iz perioda posle 1998. godine (ili je njihov broj zanemarljiv), pa je nekorektno da bilo ko manipuliše sa glasačima i glasovima raseljenih lica koja godinama – decenijama unazad – žive unutar Republike Srbije, odnosno nedopustivo je da se ti građani uz političku i medijsku kampanju dovode u zabludu da će svojim učešćem na lokalnim izborima u tzv. „Republika Kosova” popraviti položaj Srba koji su ostali da žive na Kosovu i Metohiji.

Da Vas podsetimo:  Svi ljudi sveta moraju da ustanu i sruše ovaj loš sistem!

Izvor: www.srbin.info

(Fakti)

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime