Neću biti predsednik SNS od 2020.

1
335
Predsednik Srbije o odlasku sa stranačke funkcije. (TV Happy, 7. 5. 2020. godine)
12. 1. 2021.
Teme / Ocene: ObećanjaNeispunjenoPolitika
„Predsednik stranke svakako da neću biti. To ćemo ove (2020) godine da završimo. Pomerila nam je sve korona i izbori, ali ćemo svakako to ove (2020) godine da završimo“.

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić već godinama najavljuje povlačenje sa najviše stranačke funkcije. U maju 2020. naglasio je da će do kraja godine to biti „završeno“.

TV Happy, 7. 5. 2020. godine
‘Predsednik stranke svakako da neću biti. To ćemo ove (2020) godine da završimo. Pomerila nam je sve korona i izbori, ali ćemo svakako to ove (2020) godine da završimo’.

I dva meseca kasnije – isto obećanje. U emisiji „Hit tvit“ na TV Pink kazao je da želi da se obrati javnosti „kao predsednik svih građana“.

TV Pink, 12. 7. 2020. godine
“Važno je nekoliko stvari da kažem kao predsednik svih građana. Jer ja kao što sam i obećao… Uskoro će i organi stranke, biću samo predsednik građana, svih građana Srbije.”

Podsetimo, još u julu 2017, nakon što je došao na funkciju predsednika Republike, kazao je da će u januaru 2019. predložiti kandidata koji će ga naslediti na mestu predsednika SNS.

TV Happy, 10. 7. 2017. godine
“U 2018. je deset godina SNS-a, ja mislim da se kongres partije zakazuje za januar 2019. početak 2019. kada planiram da izaberem naslednika… da predložim naslednika, a verujem da će ga izabrati većina u partiji koju vodim“, rekao je Vučić.

Potom, u februaru 2018. istakao je da će biti predsednik SNS „maksimalno još godinu dana“.

TV Happy, 19. 2. 2018. godine
‘Predsednik sam i Srpske napredne stranke još neko vreme. Verujem da je to maksimalno još godinu dana, do sledećeg kongresa odnosno skupštine Srpske napredne stranke.“

To obećanje ostalo je neispunjeno, a u julu 2019. usledilo je novo. Tada je napomenuo da „nema sumnje da će sledeće (2020) godine neko drugi preuzeti SNS“. A na pitanje da li to znači da se neće kandidovati na Skupštini stranke, on je odgovorio da je „to više puta rekao“ i da „nije to neka novost, ni tajna“.

RTS, 8. 7. 2019. godine
‘Mora čovek da zna kada je vreme da dođe do određenih promena i da zna kada je vreme da sebe na poistoveti sa državom i da pomisli da je to samo za njega’.
Na pitanje šta će značiti njegovo povlačenje sa mesta lidera stranke za stranku, s obzirom na rejting koji joj on donosi, Vučić je rekao da će zato pomoći SNS.
‘Mislim da je to najbolja politička stranka, pokušaću da pomognem da pobedi na parlamentarnim izborima’, rekao je Vučić.
Nekoliko meseci kasnije, u oktobru 2019, novinarka lista „Alo“ podsetila ga je da je najavio da će 2019. napustiti najvišu stranačku funkciju, na šta je on odgovorio da će „uskoro uslediti promena“.
Alo.rs, 11. 10. 2019. godine
On je govorio i ko će ući u uži izbor za njegovog naslednika na toj poziciji:
‘Svakome ćete se obradovati i radovati mnogo više nego meni. Ne sekirajte se uskoro će biti tako – rekao je Vučić za Alo.rs’.
A posle sednice Predsedništva SNS, u novembru 2019, naglasio je da će Skupština stranke najverovatnije biti održana nakon parlamentarnih izbora i da on više neće biti predsednik partije.
Beta, 4. 11. 2019. godine
On je rekao da članovi Predsedništva SNS-a žele da ona bude posle narednih izbora i dodao da će promena biti već pre izbora u pripremi lista.
„Da vam ja kažem, znam ja šta je N1 želeo da čuje, kada ću ja da budem smenjen unutar SNS-a, kao predsednik SNS-a. Uskoro, ali ne brinite i posle toga i ovi koji me naslede bez problema će pobeđivati ove što su opljačkali Srbiju“, rekao je Vučić na konferenciji.

Budući da je u 2021. i dalje predsednik Srpske napredne stranke, iako je u maju prošle godine još jednom kazao da će napustiti tu funkciju, ovog puta ističući da će to učiniti do kraja 2020, obećanje predsednika Srbije i SNS ocenjujemo kao – neispunjeno.

Da Vas podsetimo:  Zapadne zemlje nisu zatvorile svoje ambasade u Turskoj jer su imale dojave o zemljotresu

Izvor: Istinomer

1 KOMENTAR

 1. Свима који данас дочекују, по Јулијанском календару, Нову 2021. годину желим да је дочекају у оквиру породице у весељу и неизмерне радости, да их служи здравље, срећа и власти у њој и да им се испуне све жеље које су замислили и оне које су заборавили. Све моје честитке грађанима и грађанкама који славе данас дочек Нове 2021. година иду са мојом пригодном песмом за ову прилику. Срећна и берићетна вам била Нова 2021. година.

  СРЕЋНА ПРАВОСЛАВНА НОВА 2021. ГОДИНА

  Рачунали смо на
  лепше снове
  и бољи живот
  годинe нове.

  Ал’ ето свака
  година стара
  ипак мање може
  да нас завара.

  Срећна Година нова!
  Пустимо да стара
  ипак заслужено
  иде да одмара.

  Борско злато суво
  радо ће сијати
  у нечијем наручју
  због чега ће неко долијати.

  А тек реке бакра жубор
  и туризам у борској јами
  на нашу срећу и избор
  цео свет ће намамити.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime