Nedeljko Tenjović, prvi saradnik Tomislava Nikolića rasprodavao imovinu „22 decembra“ iz Kragujevca!

0
731
Nedeljko Tenjović / Foto: printscreen

Portal ucentar.rs ekskluzivno je došao u posed dokumenta kojim je Nedeljko Tenjović, savetnik i najbliži saradnik Tomislava Nikolića, bivšeg predsednika Republike odigrao značajnu ulogu  u jednoj od najskandaloznijih privatizacija- preduzeća „22 decembra“ iz Kragujevca.

U zapisniku sa 12 sednice Upravnog odbora Holdinga od 10. januara 2007. godine, Tenjović od novih gazdi ovlašćen da „bez ograničenja zastupa“ novi Holding.

Ovdašnje državno preduzeće „22 decembar“ prodato je po pljačkaškom zakonu o privatizaciji- Milanu Spasojeviću, kumu tajkuna Miroslava Miškovićeva i njegovom konzorcijumu „Delta fer“. Spasojević je za ovaj posao bio u ortakluku sa konzorcijumom „Čelik“ Boriše Galića i preduzeće je otišlo za –1.833.772 evra evra. Štampa je zabeležila da su ovom transakcijom zaradili- 40 miliona evra!

Novi vlasnici su tokom pobune malih akcionara angažovali privatno obezbeđenje od nekoliko desetina ćelavih momaka koji su bacili suzavac na radnike!„Konačan bilans ove privatizacije je 750 otpuštenih radnika, 750 porodica, u inače osiromašenom Kragujevcu, ostalo je bez posla, jedno solidno preduzeće raščerečeno je na očigled ljudi koji su ovde decenijama radili, koji su podizali 22 decembar i od njega napravili respektabilnu firmu“, pisali su mediji.

O kakvoj se privatizaciji radi poznati ekonomista Branko Dragaš je izdvojio prodaju Robne kuće „Zlatna ruža“ u centru Kragujevca- kao „biser privatizacije“.

-Robna kuća „ Zlatna ruža“ Kragujevac ukupne površine 4.089 kvm prodata je za 2.600.000 evra ili – 636 evra po kvm. U epicentru grada prosečna tržišna cena je bila 2.600 evra po kvm, što znači da je vrednost Robne kuće bila – 10.631.400. evra. Gde je nestalo – 8.031.000 evra?-pitao je javno ekonomista. Naravno odgovor na ova pitanja nikada nisu dobijena od Agencije za privatizaciju, niti bilo koje nadležne isntitucije… 

Da Vas podsetimo:  Starleta postala gradska sekretarka za komunalnu miliciju?

Ni sad mu nije loše kod Tome!

Inače, u središtu srpske štampe Tenjović se nedavno našao u nekoliko navrata.

Kao direktor Nacionalnog saveta za saradnju s Kinom i Rusijom njegova primanja su 240 hiljada dinara! Prezicnije plata od 147 hiljada i 42.000 dinara na ime naknade troškova zakupnine kao i 51.000 dinara na ime naknade troškova za odvojen život od porodice, objavio je ekskluzivno Kurir.

(nastaviće se)

Izvor: Ucentar

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime