„Nedimoviću, čega je stub i šta garantuje poljoprivreda koju vi vodite“

0
584
Dejan Bulatović / FOTO: Privatna arhiva

Da srpski zvaničnici svakodnevno pričaju bajke na RTS-u, vidimo i na primeru ministra poljoprivrede Nedimovića, koji je svoje gostovanje započeo neistinom da je poljoprivreda sada stub i garant. Čega je stub i šta garantuje poljoprivreda koju vi vodite – upitao je potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović.

– Sledeća neverovatna informacija koju je ministar izneo jeste da je pandemija koronavirusa pomogla srpskoj poljoprivredi da očvrsne. Kakav um može da izrekne ovakvu tvrdnju, pitamo se kada znamo da pandemija smrtonosnog virusa nije tržišna utakmica, već nevolja koja je zadesila čitav svet – kazao je Bulatović.

On je upitao i gde su subvencije za mlade poljoprivrednike.

– Ako je Srbija poljoprivredni milijarder zahvaljujući kukuruzu, voću i povrću, zašto je od 5.500 mladih poljoprivrednika prijavljenih za program „start up“ subvencija, sredstva dobilo svega 2.500, a nakon naše kritike i dodatnih 500? Zašto za ostale prijavljene nema sredstava, kada smo samo od izvoza jabuka „po celom svetu“ zaradili 247 miliona dolara – pita Bulatović.

Naveo je i da „zahtevamo objašnjenje u šta se troše budžetska sredstva, jer u poljoprivredu ne“.

– Pomenuto je ulaganje u sistem za navodnjavanje, što nameće pitanje šta je sa sredstvima koja su bila opredeljena ove godine za elektrifikaciju pomenutog sistema, ako znamo da su nam kanali nefunkcionalni? Koliko još će biti proćerdano u projekte od kojih poljoprivrednici neće imati korist, ali zato će po lošem običaju imati štetu i dokle tako – zaključio je Bulatović.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime