Negator bunjevačke manjine – ministar za manjinska prava

2
108

Stav Pokreta za odbranu Kosova i Metohije

Tomislav Žigmanov, poznati negator postojanja bunjevačke manjine u Srbiji izabran za ministra za ljudska i manjinska prava!

Apsolutno je nezamislivo da ministar u resoru nadležnom za nacionalne manjine Srbije bude čovek, koji negira postojanje jedne od tih nacionalnih manjina!

Sa zaprepašćenjem smo 23. oktobra 2022. pročitali vest da je za ministra za ljudska i manjinska prava u vladi Republike Srbije predložen Tomislav Žigmanov, poznati negator postojanja bunjevačke manjine u Srbiji.

Foto: Printscreen YouTube

Kao što je poznato, Tomislav Žigmanov već godinama stoji na pavelićevskim pozicijama negiranja identiteta Bunjevaca. Najnoviji takav istup Žigmanov je imao pre samo dva meseca, 20. avgusta 2022, u izjavi za hrvatski sajt direktno.hr, navodi se u saopštenju Pokreta za odbranu Kosova i Metohije koje prenosi portal Između sna i jave.

Apsolutno je nezamislivo da ministar u resoru nadležnom za nacionalne manjine Srbije bude čovek, koji negira postojanje jedne od tih nacionalnih manjina!

Zato pozivamo demokratsku javnost Srbije da ne prihvati kandidaturu za ministra čoveka koji negira pravo na postojanje Bunjevaca, a poslanike Narodne skupštine Srbije pozivamo da odbace takav predlog. Možemo da mislimo kako bi izgledala bunjevačka “ljudska prava” pod ministrom koji negira čak i to da oni postoje.

Prof. dr Slobodan Antonić

Dr Vladimir Dimitrijević

Dr Dragana Drakulić Prijma

Prof. dr Aleksandar Đikić

Prof. dr Darko Ristov Đogo, protojerej-stavrofor

Dr Miša Đurković

Igor Ivanović, publicista

Dr Bojan Jovanović

Prof. dr Miloš Ković

Prof. dr Časlav Koprivica

Prof. dr Milan Lekić

Prof. dr Aleksandar Lipkovski

Mihailo Medenica, pisac

Nikola Milovančev, publicista

Boško Obradović, narodni poslanik i predsednik Srpskog pokreta Dveri

Prof. dr Slobodan Orlović

Prof. dr Mitra Reljić

Da Vas podsetimo:  Srbija u BRIKS-u

Mr Radojka Cicmil-Remetić

Slobodan Remetić, akademik ANURS

Dr Dragan Hamović

Prof. dr Đorđe Čantrak

Prof. dr Zoran Čvorović

Nikola Šijan, novinar

2 KOMENTARA

  1. Sve je to Vučićevo maslo. Valjda se držao mota Julija Cezara „Divide et impera (zavadi pa vladaj!) U tome je pravi majstor. Ali zašto ne postavi nekog sličnog ministra koji će npr. da negira doskora nepostojeću „bošnjačku naciju“ u Republici Srbiji i njihov toboži „bošnjački jezik“? Ti ljudi mogu samo da po imenu države Srbije na čijoj teritoriji su rođeni, žive i opstaju samo „Srbijanci muslimanske vere“. A Bošnjaci neka budu tamo odakle stiže ta želja za dodatnim rasturanjem Srbije- od muslimana (pod Titom koji je izjednačio veroispovest i naciju sa velikim slovom „M“) sa one strane Drine! Lepo bi bilo da se svi potpisnici usprotive dodatnom rasturanju Srbije na još više naroda od već navodno postojećih!

  2. Kolika se energija troši da bi se zaustavio neki Tomislav Zigmanov ??? Kakva imena u peticiji…………..dr. prof. akademici, ugledne ličnosti ……… Svu tu energiju usredsredite da se napokon riješimo Aleksandra Vučića, jer kada vam ili nam, to uspije, automatski će nestati pečenjari koji vode elektroprivredu, ministri sa kupljenim diplomama, ministri rudarski lobosti, NATO lobisti, šupljoglavci i klimoglavci bez ičega svojega, korisni idioti ali i oni sasvim obični idioti koji zauzimaju veoma vazne funkcije u drzavi. Jedan Tomislav Zigmanov, moze samo da očuva polozaj svoga gazde, ukoloko se , umjesto Vučićem, bavite njegovim pomoćnicima , goje će gazda , bez problema zrtvovati kada to bude potrebno, da bi sebi obezbedio sigurnost .

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime