Nekadašnji osvajač Dubrovnika i okoline dočekao ratni brod Hrvatske

0
964
Milo na ratištu / Foto: printscreen

Dok je srpska vojna delegacija u februaru ove godine, morala na granici da se presvuče, jer, kako reče Darmanović: „zna se kad se koristi uniforma“, hrvatsku je, sa cijevima okrenutim ka Lovćenu koji nadvisuje Tivat, dočekao ondašnji otpravnik brodova za Cavtat

Svoju predizbornu kampanju, nekadašnji osvajač Dubrovnika i okoline, započeo je zvaničnim prijemom novog-starog predsjednika Hrvatske.

Iz pravca Cavtata, novopečeni predsjednik, uplovio je u zaliv brodom ratne mornarice, ostavljajući za sobom poluotok „Prevlaka“. Dok je srpska vojna delegacija u februaru ove godine, morala na granici da se presvuče, jer, kako reče Darmanović: „zna se kad se koristi uniforma“, hrvatsku je, sa cijevima okrenutim ka Lovćenu koji nadvisuje Tivat, dočekao ondašnji otpravnik brodova za Cavtat.

Tkanina je izgleda, za bezbjednost Crne Gore, opasnija od gvožđa, iako se ministar Bošković nedavno „ježio“ fiktivnih metalnih gusjeničara na granici sa Srbijom. Čulnu obmanu, ili kako predsjednik partije to voli da kaže iluziju, imao je upravo ministar vojni koji je svoju opsenu podijelio pratiocima na tviteru. Upadljivo je da tog dana na tivatskoj rivi nije bio vezan jedrenjak Jadran. Možda zato što delegacija Milanovića ne zaboravlja da je školski brod jugoslovenske kraljevske ratne mornarice, 90-tih godina isplovio iz splitske luke na remont u Crnu Goru i da se više nikada nije vratio u teritorijalne vode Hrvatske. Mora da je utaja broda iluzija velikosrpskih nacionalista.

I događaj od prošle godine, kada je taj isti brod namjenjen obuci studenata pomorskog fakulteta, sa dignutim jedrima, čekao povoljan smjer vjetra da bi se sa 60-ak kilograma kokaina u potpalublju, otisnuo put Turske. Crna Gora je danas muzej iluzija. Aktuelne scene prebijanja građana, ubacivanja suzavca tokom treninga maloljetne djece, parapolicijskih formacija „Ja sam ja“ su na prvi tren, svakom normalnom oku poljuljale čulo vida, a uhu, čulo sluha. Premda, najveću iluziju ima kustos tog muzeja, vjerujući da može da pobjedi Boga. Sličnu iluziju imali su kroz istoriju mnogi: Ramzes II, Neron, Domicijan, Trajan, Hadrijan, Dioklecijan, Niče, Lenjin, Staljin, Tito….Red neću završiti rukovodiocem muzeja, jer svakako ničim, osim bogomržnjom, ne zaslužuje da se nađe na istorijskom brojiocu ljudi kojima je zajednički imenitelj mržnja prema Bogu.

Da Vas podsetimo:  Zašto su Šiptari opljačkali vinariju Petrović u Velikoj Hoči

A rezultat pretvaranja tog razlomka u decimalni broj je svima poznat. Svaka iluzija bogoubistva vodi strmoglavo, ničeanskim klancem pravo na mjesto na koje su završili svi pobrojani. To mjesto je početak i svršetak svakog oblika ratovanja sa Tvorcem, ma koliko neko imao iluziju da je alfa i omega.

Kosta Nenezić
Izvor: in4s.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime