NEKIMA GLAVA NE SLUŽI SAMO ZA KLIMANJE…

0
272
Aleksandar Vučić sa saradnicima u Krušiku (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)

Dobro je poznato da vladajuća stranka ima izvanredno veliki broj članova, i dobrim delom jer je vladajuća! I što, sudeći po stanju na opozicionoj strani, ima izgleda da to bude još podugo. Poznato je, ali se o tome mnogo ne govori, „nije zgodno“, da je mahom čine slabije obrazovani. Univerzitetskih profesora je malo, kao i uopšte, intelektualaca. Zauzvrat, čuje se da ovi, uglavnom, „ne vole Vučića“. Objašnjenje je: ni on ne voli njih! Da li je to tačno moralo bi se proveravati, ali bez provere se može reći da mu intelektualno (promišljeno), za razliku od inteligentnog („snalažljivog“), nije blisko. Naprotiv! I svojim ponašanjem, drugo održava i pojačava, kod drugih. Tako da postaje uobičajeno, normalno…, pa time i preporučljivo. Svima!

Pogledajmo njegovu reakciju na primedbe kako mu je brat špartao džipom po Novom Sadu, pre i za vreme izbora za mesne zajednice. Ponavljao je i naglašavao, kako mu brat nema džip. Sasvim moguće, ali tvrđeno je nešto drugo! U ovom duhu, u prošlosti bliskog, a ni sada ne na suprotnoj stranama, odgovor je Vučelića, predsednika „Partizana“, na tvrdnju doskorašnjeg potpredsednika Vuletića. Ovaj reče da je Upravni odbor, na sastanku na kome je i sam bio, doneo odluku da iznajmi restoran na stadionu (u kome će kasnije Velja imati štab pa i snajper), izvesnom čoveku. Slučajno visokopozicioniranom članu vladajuće stranke. A Vučelić reče, da ugovora o tome nema! Treba li podsećati da „odluka“ i „ugovor“ nisu isto, i da se delikatne odluke ne stavljaju ni na papir a kamoli negde overen ugovor?

Ministar Mali se ubi pričajući kako mu nije stalo do doktorata, a sad ponosno priča kako ga nije plagirao. Mada je Upravni sud (on u ovoj materiji!?), iz proceduralnih razloga, slučaj samo vratio fakultetu na ponovno rešavanje. Rešio ga nije, jer ga čak ni kod nas, ne može rešavati…

Da Vas podsetimo:  EU nema dobre volje za region

Sklonom upotrebi razuma da misli što znači sumnja, raščlanjava, razmatra i spaja, koji uopšte i ne mora biti intelektualac, ovakvo „rezonovanje“ ne može biti ni svojstveno, ni cenjeno. Takav odnos mu je i prema onima čije je, i sa njima ne može biti skupa!

Autor: Radovan Marjanović

IZVOR: Kolubarske

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime