Nema novca za decu i porodilje

0
868

porodilje-beta-420x210Roditeljski portal Bebac ocenio je odluku nove gradske vlasti u Beogradu da smanji naknade za porodilje skandaloznom i apsolutno neprihvatljivom

Naknade su smanjene sa 50.000 na 20.000 dinara, a iz Skupštine grada su poručili da je uzrok to što nema dovoljno novca u gradskoj kasi.

„Za takav sramni čin ne postoji nikakvo opravdanje, nego samo jeftini izgovori koje nam servirate„, poručuje se u saopštenju angažovanih roditelja na ovom web portalu i ističe da se ne treba igrati sa egzistencijom dece.

Roditeljstvo ne poznaje stranačku ideologiju i nikako ne bi smelo da bude sredstvo za vaše političke igre i stranačka prepucavanja. U ovom slučaju, zbog sopstvene nesposobnosti i neorganizovanosti, žrtvovali ste roditelje i njihovu decu i time direkno ugrozili njihovu egzistenciju„, navedeno je u saopštenju.

Ukazuje se i da bi vlast u najvećem i glavnom gradu Srbije trebalo da bude primer ostalim lokalnim samoupravama kako treba da podstiču
natalitet.

Stranačko prepucavanje umesto rešenja

Podsetimo, gradski sekretar za socijalnu zaštitu Nenad Matić objasnio je juče da novom Odlukom o dodatnim oblicima zaštite porodilja na teritoriji grada, zaposlene porodilje od 25. aprila dobijaju 10.000 dinara, a nezaposlene 20.000 dinara zbog ograničenih sredstava na konsolidovanom računu.Nakon toga, usledilo je stranačko prepucavanje i međusobne optužbe SNS koja čini okosnicu nove vlasti i DS koja je vodila Beograd do nedavnih izbora.

Vi ste odlučili da roditelje jednostavno obrišete sa svoje liste prioriteta i time im jasno stavite do znanja da su vam apsolutno nevažni„, poručili su roditelji.

Zatražena je i promena „sramotne“ odluke, kao i da se pronađe rešenje koje će biti prihvatljivo za roditelje u Beogradu.

magacin.org / Tanjug

like-button.net here

wordpress-themes.org here

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime