„NEMAM PARA ZA MASKU“ Otišla sa 565 dinara u radnju i doživela „duplo poniženje“

0
1804
Foto: Ani Kolleshi, Unsplash

Jedna gospođa podelila je svoje iskustvo prilikom odlaska u radnju sa 565 dinara u džepu, koliko je imala i svojom pričom ogolila onu sjajnu sliku Srbije koja nam se servira svakodnevno, ali i sva ona obećanja o boljem životu koja dobijamo iz dana u dan!

Naime, žena je svoje izlaganje na Tviteru nazvala „duplo poniženje“, a kako i neće kada se u tu istu radnju zaputila sa manje od 600 dinara, stajala u redu kao i svi ostali, ispoštovala sve propisane procedure, a onda naišla na salve poniženja i nerazumevanja!

– Odete u Ideu, s onoliko para koliko imate (565,00 din), stojite u redu kao i svi ostali, poštujete pravila razdaljine. Pošto niste imali para za masku i rukavice, imate improvizovanu masku i tanke, letnje rukavice, tzv. damske. Prvo poniženje: otrese svoje frustracije na mene žena u redu, rekavši mi da „treba da sedim kod kuće, a ne da širim klice okolo“ – požalila se ova gospođa na Tviteru.

Kako dodaje, kada je konačno dočekala da uđe u radnju, stiglo je i drugo poniženje.

– Ljudi tovare u kolica (možda bih i ja, kad bih imala), kupim ja za onu crkavicu šta se moglo, ispred mene dvoje prepunih kolica, iza mene jedna. I, stiže drugo poniženje: Progovaraju jedna kolica kolicima blizancima: „Msm, stvaaarnooo, da izlazi neko iz kuće zbog dve trice, stvarno nije u redu. Кolica blizanci s razumevanjem, i svojom najnovijom maskom „pokrivalicom“ modnog studija „Кlik“, klimnu u znak odobravanja. Eto,dragi moji. Možda me to sve i ne bi baš toliko potreslo, ali, kad je čovek gladan, onda je i nervozan – napisala je ova godpođa.

I dok nam se svakodnevno serviraju informacije o sjajnom stanju u Srbiji, o nikad boljem ekonomskom i privrednom razvoju zemlje, o novcu kog imamo dosta, kao što pre neku noć reče predsednik Srbije, naši građani očigledno vode tešku bitku, upravo sa egzistencijom!

Izvor: Direktno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime