Nenad Uzelac: Šta nas uči slučaj Arno Gujona?

0
2121
Arno Gujon / Foto: opanak.net

Arno Gujon je prvi napravio grešku. Verovao je da televizija N1 iskreno želi da govori o njegovom humanitarnom radu i da se bavi problemom Srba na Kosovu i Metohiji. S dobrom verom je pristao da gostuje na televiziji na kojoj svako ko zastupa interese srpske nacionalne ideje i ne odgovara američkim interesima u Srbiji, dočekuje se na nož, dok svi koji odgovaraju američkim interesima uživaju sve privilegije njihovog servisa. Iza N1 stoji bivši šef CIA, Dejvid Petreus, koji je kupio i SBB i stavio N1 na prvi kanal umesto Radio televizije Srbije (RTS). To dovolјno govori o toj televiziji, a i o tome ko kontroliše glavne medije u Srbiji.

Osoba koja iza sebe ima dvoje dece i dvanaest godina humanitarnog rada sa cilјem pomaganja Srbima na Kosovu i Metohiji – Arno Gujon – samim tim je o sebi rekao dovolјno – koliko je zrela, razvijena i ostvarena ličnost. I tu više nikakva opravdanja nisu potrebna. Televizija N1 je imala tri cilјa: prvi da demonizuje Gujona; drugi da Albancima na Kosovu i Metohiji da povod da mu, eventualno, zabrane ulazak ili, minimum, da stvore atmosferu straha u kojoj Gujon više ne bi smeo da ode na Kosmet zbog pretnji tj. da spreče ili umanje njegov rad; i treće da N1 od sebe napravi žrtvu i demonizuje i srpske desničare. Dakle, prikazivanjem istorije Arno Gujona N1 želi da spreči njegov humanitarni rad atmosferom straha i sukoba dok njegovom demonizacijom izaziva ekstremnu reakciju srpske desnice kroz koju opet vrši napad na samu desnicu izigravajući da su oni žrtve pod napadima srpskih desničara, a ne Gujon pod njihovim napadima i posledicama svega što su namerno izazvali.

Svesni da napad na Gujona izaziva ekstremnu reakciju mnogih u Srbiji oni su za sebe stvorili poziciju žrtve igrajući na glupost mnogih srpskih desničara. Nije prvi put da oni koji stoje iza N1 i američkih interesa u Srbiji mnogo pametnije odigraju od većeg dela srpske desnice ili srpskih patriota. Arno Gujon je prepoznao grešku, a ostaje da mnogi srpski desničari prepoznaju svoje greške kada koriste društvene mreže za pretnje i slične stvari i da konačno shvate da takvim načinom delovanja urušavaju ono za šta se, navodno, bore. Dovolјno je bilo stati uz Arno Gujona, pružiti mu podršku, i staviti do znanja da je N1 televizija CIA. Nek nas slučaj Gujon nauči da jednom postanemo pametni, a ne večito korisni idioti neprijatelјu.

Da Vas podsetimo:  I Zadruga i Kristijan Golubović – sve je to za REM u redu

Nenad Uzelac

Vidovdan.org

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime