(Ne)pristrasni za šaku dolara

2
2406
Foto: kmnovine

Na vrijeme su rođeni i, dragi moji koji ste se rodili poslije, nema više! Nema šta da se rasprodaje, taj sistem nas je doveo do ruba, još samo da vladajuća kamarila proda našu postojbinu i da više ne razmišljate šta ste vi tu dobri.

Bio je 20. februar 2018.

Bilo je to u Srbiji.

Bilo je tačno 10 sati prije podne i na pun sat kratke vijesti sa „Radio S“:

„U ratnom sukobu u Siriji avioni Sirijske armije bombardovali su položaje „pobunjenika“ u predgrađu Damaska i poginulo je devedesetosam osoba, među kojima je dvadesetoro dece i petnaest žena“

„Radio S“ je najslušanija radio stanica (prema istraživanjima koje svaki mjesec sprovodi Ipsos – Strategic Marketing), sa najvećom pokrivenošću teritorije, takođe radio stanica se emituje i putem kablovskih provajdera.Radio emituje popularnu muziku i kratke govorne sadržaje koji su informativni i sadržajni.

Počeo je sa radom avgusta 1994., a od 2006. posluje sa nacionalnom frekvencijom koju je raspisala Republička radiodifuzna agencija. Po dostupnim podacima sa ovog linka ima 18 zaposlenih i ostvaruje prijavljeni prihod od oko milion evra godišnje.

Šta znači ovako koncipirana vijest, sve i da je tačna?!
Ovako plasirana informacija nedvosmisleno potvrđuje da je uređivačku politiku informativnih sadržaja najslušanije Srbske radio stanice preuzela neka od američkih informativnih agencija.

Zašto?!

Po pravilu, kad izvještavaju zapadni mediji onda kad regularne snage države Sirije napadaju odmah su tu i civilne žrtve (žene i dijeca, obavezno) kao udarni dio informacije, kad napad vrše teroristi Islamske države onda je legalno izabrani predsednik Bašar El Asad diktator i prouzrokuje ratne sukobe jer neće da se skloni sa vlasti. Zatim, ko je autor informacije ukazuje nam i dio koji determiniše drugu stranu u sukobu, a to su teroristi Islamske države. Ovaj put su oni nazvani pobunjenici (od milošte, to su oni krvoloci koje smo gledali kako zarobljenicima odsijecaju glave mačetama i otetim osobama iznuđujući novac za otkup).

Iznenađen sam kako Zapad nije krenuo sa pričom kako su im ti snimci podmetnuti, no to sada nije tema!

Ne bih sada da pišem o tome ko je najodgovorniji za nastanak Islamske države, dovoljno je znati da je Amerika glavni njihov saveznik, isto kao što je Rusija najveći saveznik Sirije i legalno izabranog im predsednika. To Rusi nisu krili ni jednog trenutka.

Da Vas podsetimo:  Potresna poruka generacije iz prošlog veka: Čestitajte, uspeli smo, a ne bi trebalo da smo živi!

Ruski vojnici ginu na ratištima širom Sirije i plasiranje informacija orijentisanih iz ugla jedne od strana u sukobu nas opredeljuje da se svrstamo na tu stranu. Godinama unazad nas domaći mediji i vlastodršci zatrpavaju govorima o vojnoj neutralnosti i neopredeljenosti, ali je u praksi situacija dobila sasvim novi karakter i o tome mora da se javno svjedoči, naročito kad je to na štetu naših tradicionalnih prijatelja i saveznika Rusa. Doduše, zvanična Moskva aktivno podržava Nato lobiste oličenu u Vladi Srbije, ali na to ne možemo da utičemo, osim da saosjećamo sa velikim Ruskim narodom i molimo se Bogu da će da se oslobode konačno crvene kuge.

Onako koncipirana informacija mi nije dala mira i želio sam da je snimi i reemitujem putem društvenih mreža, ali je na vijestima u 12 više nije bilo. Potražio sam je na sajtu „Radia S“, ali je nije bilo u pisanoj formi, ali me tamo čekalo novo iznenađenje:

Dan kasnije, kad sam sabrao sve utiske i informacije, siguran sam da ovaj lapsus u naslovu uopšte nije slučajan (nedostaje podatak da je Kosovka devojka ulica u Nišu), prosto smo u mašini i melju nas, imaju srbska imena i prezimena (ne razlikuju se izgledom ili uniformom) i za novac, nebitno koliki iznos bio spremni su da nas krčme do zadnjega.

Da, da propaganda! Ovaj put o vakcinama, zamislite umrla je jedna osoba od boginja jer nije bila vakcinisana! A koliko nas umire u satu, zaraženih osiromašenim uranijom, darovanim „Milosrdnim anđelom“, nikad neće biti emitovano ni na jednom mediju sa nacionalnom frekvencijom, budite sigurni!

Ako još ne znate, Institut za virusologiju, viruse i serume Torlak, proizvođača vakcina preuzela je američka kompanija. Ne postoji bolja reklama od ovako koncipirane u informativnom sadržaju!

Pozvao sam „Radio S“, javio se ljubazni glavni i odgovorni urednik Predrag Petrović, koji mi je potvrdio da on selektuje informativne sadržaje, da ne mogu da dobijem audio zapis emitovane vijesti jer to nije praksa, a da apsolutno vlada situacijom o sukobu u Siriji, ko protiv koga ratuje i ko je čiji saveznik…

Poslušajte razgovor:

Takođe, u razgovoru mi je otkrio, da oni nisu emitovali pisanu formu pomenute ratne vijesti iz Sirije na sajtu, ali da mogu istu pronaći na sajtu RTS-a, nestrpljivo sam žurio da pročitam formu u koju je upakovao to javni servis Srbije, finansiran direktno od građana i poreskih obveznika.

Da Vas podsetimo:  Grci i masoni protiv Miloša Velikog


Skoro sve isto, samo što za RTS teroristi Islamske države nisu „pobunjenici“ kao za „Radio S“, nego „opozicioni aktivisti“, sve sa fotografijom ranjenog dečaka koja dominira na stranici objave!

Da li je za vas RTS javni servis?

Isti dan, kratke vijesti u 21, „Radio S“:

„Predsednik Ukrajine Petar Porošenko potpisao je zakon kojim se područje Donbasa vraća u sastav Ukrajine uz dozvolu upotrebe oružane sile, koje je okupirano od strane Rusije!“

Zbog svrstavanja na stranu Amerike i njezinih saveznika da li treba da trpimo kosekvence od strane Rusije?!

Hipotetički, da su u poziciji kao za vrijeme izbora tzv „republike Kosovo“ u članstvo UNESKO, da li bi bilo legitimno da Rusija ne uloži veto kao onda i da li je možda ovakav pristup medijskih kuća u Srbiji uvertira za neke nove odnose i gubitak jedinog tradicionalnog saveznika? A čeka nas vrelo proljeće.

Vladajuća kamarila i njihovi sateliti uveliko najavljuju izdaju svete Srbske zemlje.

Znamo da je RTS vlasništvo vladajuće stranke, a čiji je „Radio S“ i zašto mu uređivačku politiku kroje isti oni koji su nam iskasapili državu i ne prestaju da nas pustoše?!

Porodica Zorana Anđelkovića, istaknutog komuniste, kasnije člana SPS-a je vlasnik pomenutog medija – Biografija⇗ I sad smo, htjeli ili ne opet došli na početak našeg stradanja.

Prevara koju su instalirali komunisti, presvučeni u raznobojne političke stranke i organizacije početkom devedesetih prošlog vijeka, nudeći nam nacionalnu državu u ime sopstvene pljačke i rasprodaje dijelova naroda i teritorija, postala je sistem preživljavanja.

Ostaje mi nejasno, kako je neko tada, u zrelim godinama, mislio da će obezboženi komunjarski nakot, naviknut na otimanje i pljačku narodnog stvaranja dozvoliti da se formira država i sistem u kojem će se znati red, u kojem će morati da se privređuje i ličnim kvalitetom i angažovanjem obezbeđuje egzistencija i pridonosi zajednici.

Koliko je samo to naivno bilo!

A komunistički monstrumi su nacionalni zanos kanalisali tako što su izazvali ratne sukobe i prigrabili pozicije vođa u to vrijeme novog stradanja, vođeni Rokfelerovom misli: Najbolje se zarađuje dok teku potoci krvi!

Nakon amnestije neviđenih zločina, otimanja i pljačke po završetka Drugog svjetskog rata nad svojim sunarodnicima kroz presvlaku u lažne nacionalne odore legalizovali su oteto ponovnom transformacijom u privatnu svojinu. Imućni seljaci su tada bili „opasnost“ sistema i valjalo je kulacima razgrabiti sve što su generacijama sticali, a današnji tajkuni su nosioci društveno političkog života, elita!

Da Vas podsetimo:  Na vlast su došli kao veliki Srbi, da li će s nje otići kao miševi?

I naravno, uspješni privrednici kao Zoran Anđelković Baki iz Varvarina, na vrijeme su rođeni i dragi moji koji ste se rodili poslije, nema više! Nema šta da se rasprodaje, taj sistem nas je doveo do ruba, još samo da vladajuća kamarila proda našu postojbinu i da više ne razmišljate šta ste vi tu dobri, jer od nacije postadosmo nomadi, četrdeset hiljada godišnje nas traži neko drugo sunce, jer ovo naše grije samo njih koji su se rodili na vrijeme.

Baki je 1998. dobio mjesto prvog čovjeka Privremenog vijeća za Kosovo i Metohiju, znate koliko smo danas daleko od Kosova i Metohije, koliko je Srba unakaženo, koliko unesrećeno od 1998! A on, radnik Robne kuće iz Varvarina zarađuje milion evra godišnje plasirajući laži sa svog radija, emitujući amoralne sadržaje i afirmišući muziku iz regiona, bez obzira što je Srbska muzika neprihvatljiva za javno emitovanje kod susjednih država.

Nažalost, dobro ga se sjećam sa početka njegove političke karijere, isto kao i Vasil Tupurkovski (njegov drug iz Makedonije) imali su sličan modni stil, samo su Bakijevi instambulski džemperčići imali više šara. Pregledao sam internet, sve je počistio, ne može da se pronađe ni jedna njegova fotografija iz tog perioda, siguran sam da bi sve te šare najbolje ocrtale karakter osobe koja se ovako igra sa nama.

Koliko je samo on uloga imao u životu?!

Zoran Anđelković (levo) i Aleksandar Vučić / Mladost, a narod lud. Foto: Vreme.kom

Na svom Fejsbuk profilu dijeli aktivnosti SPS-a, vidim glavu Dačića skoro na svakoj objavi…. Prije neki dan je Putin odlikovao Dačića za značajan doprinos jačanju prijateljstva i saradnje sa Rusijom.

Nadam se da Putin ne sluša „Radio S“ i ne gleda RTS, a mi u našem preživljavanju imamo preča posla!

Baki ima informacije iz prve ruke, rekao mu Dačić, to je vjervatno odgovor na pitanje zašto Ameri uređuju njegove informativne sadržaje!

Kameleon samo mjenja boju!

Stevo Mrđen

kmnovine.com

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime