Nešto je u vazduhu

0
70

Možda ste primetili, a možda i niste, ali nešto se čudno oseća u vazduhu poslednjih dana, što nema veze ni sa suspendovanim česticama, ni sa fosilnim gorivima ni sa litijumom, a nije ništa bezazlenije, budući da ostavlja katastrofalne posledice po psihu. Kako da se vazduh oseća na neke nove izbore mada im vreme nije. Sudeći na osnovu toga sa kojim entuzijazmom čačkonačelnik Todorović magistar Milun i njegova sveznanjem ovenčana ekspertska ekipa kandila okolo naokolo i sa kakvom nepodnošljivom lakoćom iz rukava sipa davno potrošena obećanja, biće da se nešto kuva.

Piše: Aleksandar Arsenijević

Iz naftalina je ponovo izvučen pokriveni bazen. Još samo da se uradi uradi projekat o trošku Čačana i eto ga. A to što je još 2013. godine Institut CIP Čačane častio besplatnom projektnom dokumentacijom to nema veze. To ne važi budući da je nazadnoj bratiji za oko zapalo zemljište Instituta za voćarstvo umesto parcele pored pomoćnog terena pokojnog FK Borca kako su to zamislili kspitalni brat Ilić magistar Vojo i njegova novosrbijanska ekspertska družina. Istovremeno uporedno sa uobičajenom asfalt kampanjom aktuelizovane su i javne garaže, još samo da ponovo krene priča o rekonstrukciji košarkaške hale, pa ćemo poverovati da su nas čačkonačelnik – magistar Milun i nazadni eksperti na volšeban način teleprotovali dve i više godina unazad, kada su neštedimice delili ista ova obećanja.

Neko će možda reći da je čačkonačelnikova iznenadna briga za velike probleme malih ljudi  posledica trljanja ušiju koje mu je onomad priredio gospodar srbistanski Vučić. Ali ima tu još nešto.

Nije li indikativno što su se u poslednje vreme na društvenim mrežama naprosto raspomamili nazadni botovi koji se do besvesti međusobno glože i olajavaju. Pa tako, dok jedna ekipa okupljena oko novoustoličenog okružnog načelnika Parezanovića, u krugu prijatelja poznatijeg kao Tuzla Guzla, poput hijena kidiše na čačkonačelnika – magistra, oni drugi do nebesa uzdižu čačkonačelnikove “nesagledibive rezultate” nezabeležene u novijoj istoriji Čačka, držeći se one oprobane floskule iz vremena Broza – dobar je Tito ali ne valjaju oni oko njega.

Da Vas podsetimo:  Nažalost normalno, mada nenormalno...

Biće da ovo kanda smrducka na neke vanredne izbore na svim nivoima. Sve se nešto čini da će gospodar Vučić i ovoga puta vanrednim izborima pokušati da kupi vreme, budući da mu sedenje na dve stolice između Evrope i Putina sve teže uspeva, a i konačno rešenje kosovskog problema se neumitno bliži.

A za to vreme, kako bi rekao gospodar srbistanski Vučić, ljuta čačanska opozicija dominira. Mada se čini da je onaj Štulićev stih iz pesme Ko to tamo pjeva, o jedenju i sanjarenju mnogo slikovitija ilustracija ljutog opozicionog delanja u našoj kapitalnoj, behatoniranoj varoši.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime