Nevidljivi liftovi u Prokopu

0
832
Foto: printscreen

Na moje tekstove o Podzemnoj stanici u Prokopu, koji su štampani u „Politici“ 26 sept. i u „Danas“-u 24 sept. o.g., brzo je reagovao pi-ar „Infra-strukture železnice Srbije“  g. Nenad Stanisavljević u listu „Danas“ 25 sept. o.g., komentarom sa naslovom :“Ima liftova u Prokopu“, sa priloženom fotografijom lifta u Prokopu.

Ispalo je, da sam olako i možda zlonamerno informisao javnost, da lift ne postoji, kao ni pokretne stepenice. Hvala Vam g. Stanisavljeviću, što ste se javili, kako bi čitaoci i ja, pa i Vi imali potpuniju sliku o liftovima u Prokopu. Slike, koje sam ja doživ ljavao, kao i ostali putnici, koji su završili putovanje vozom i sa svojim prtljagom (bez koga se ne ide na put) sa mukom upućivali u visine, su bile onakve, kakve sam ih opisao u mom tekstu.  Nimalo lake.

Odjednom, Vi prikazujete fotografiju lifta i mene dovodite u nedoumicu, kao i sve zainteresovane, a na prvom mestu putnike iz pravca Užica, Požege, Valjeva…Počeo sam da se interesujem, gde je taj „nevidljivi“ lift? Nigde ga nema, niti bilo kakve oznake na peronu, da on postoji.

Ipak, on stvarno postoji, ali je nevidljiv, jer ga nema na nivou, gde putnici izlaze iz „užičkog“ voza. Pa, gde je?

On se nalazi, to jest njegova početna stanica ispod nivoa, gde putnici izlaze iz voza, kao i na istom nivou, ali sa druge strane perona između kojih se nalaze  5-6 koloseka, koji se ne mogu peške preći, naravno.  Šta ja i ostali putnici, sa prtljagom treba da radimo, da bi došli do početne stanice  „lepog“ lifta sa priložene fotografije?  Treba da se stepenicama spustimo na niži nivo, da pređemo ispod pomenutih koloseka i smestimo se u lift.

Da Vas podsetimo:  Srpski evroatlantisti u službi naprednjačke propagande

Eto, to je razrešenje i pomoć starijim putnicima. Bilo je g. Stanisavljeviću isuviše skupo i luksuzno, postaviti stanice lifta na svakom nivou, pa i na nivou gde stiže „užički voz“. Možda su odgovorni pomislili „Užičani su žilavi i jaki“, pa mogu da potegnu i betonskim stepenicama, da bi se domogli čistog vazduha i neba, dva nivoa iznad.

 

Mišo M. Mladenović
akad. slikar i pisac

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime